ABD'de her üç seçmenden ikisi Tayvan'ı veya Ukrayna'yı haritada gösteremiyor

ABD'de Morning Consult araştırma şirketinin yaptığı ankete göre, her üç seçmenden ikisi Tayvan'ın veya Ukrayna'nın yerini haritada gösteremiyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin Tayvan ziyaretinin akabinde ABD'de yapılan bir anket, her üç seçmenden ikisinin Tayvan'ı veya Ukrayna'yı haritada bulamadığını ortaya koydu. Yaklaşık 2 bin örneklem seçmenle anketi gerçekleştiren şirket, sonuçların yüzde iki puanlık bir “hata payına” sahip olduğunu belirtti.

ABD'de araştırma şirketi Morning Consult tarafından yapılan ankete göre, ABD seçmenlerinin yüzde 71'i ABD'yle Tayvan arasındaki gerilimden haberdar olduğunu belirtirken yüzde 34'ünün ise haritada Tayvan'ın yerini gösteremediği kaydedildi. Buna göre, ankette seçmenlerin yalnızca yüzde 18'inin "Tayvan'ın Çin'in parçası" olduğunu kabul ettiği, ABD'nin Tayvan'a desteğinin artırılması gerektiğini savunanların ise yüzde 2 arttığı aktarıldı. 

UKRAYNA'YA SİLAH DESTEĞİ YÜZDE 41

ABD'nin Ukrayna politikaları da seçmenlere yöneltilen sorular arasında yer aldı. ABD'nin Ukrayna'ya ek silah desteği sağlamasını isteyenlerin oranının yüzde 41 olarak açıklandığı ankette, Ukrayna'yı boş bir Avrupa haritasında bulabilen seçmen oranının ise üçte bir olduğu aktarıldı. 

Buna göre, Ukrayna'nın yerini haritada gösterebilen seçmenlerin yüzde 50'si ABD'nin Kiev'e silah desteğini savunurken yüzde 58'inin ise Rusya'ya dönük yaptırımları desteklediği belirtildi. (DIŞ HABERLER)