ABD'de 'en çok aranan' banka soyguncularından biri 52 yıl sonra bulundu

ABD'de 52 yıl önce çalıştığı bankadan bugünün parasıyla 1.7 milyon dolar çalarak sırra kadem basan Theodore John Conrad, ölümünden sonra bulundu. Condrad'ın sahte isimle Boston'da yaşadığı açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin en meşhur banka soygunlarından birini gerçekleştiren ve 52 yıldır aranan veznedarın kimlik değiştirerek yıllarca Boston kentinde yaşadığı ortaya çıktı. Polis, Temmuz 1969'dan beri aranan Theodore John Conrad'ın Boston'da Thomas Randele ismini kullanarak yaşadığını ve mayıs ayında öldüğünü açıkladı.

STECE MCQUEEN AYRINTISI

Theodore John Conrad, Temmuz 1969'da Oregon'da veznedar olarak çalıştığı bankadan bir cuma günü kese kağıdına sakladığı 215 bin dolar (bugünün parasıyla 1.7 milyon dolar) ile ayrıldı. Paranın kasadan kaybolduğu ancak pazartesi günü anlaşılmış, Condrad ise o gün işe gitmemişti. Arkadaşlarıysa veznedarın, Steve McQueen'in zengin bir iş insanının eğlence için Boston'da bir banka soygununu örgütlediği 1968 tarihli The Thomas Crown Affair (Kibar Soyguncu) isimli filminden çok etkilendiğini anlatmıştı.  

EN ÇOK ARANANLAR LİSTESİNDEYDİ

Oregon eyaletinin sahne olduğu en büyük banka soygunlarından biri olan bu olayın ardından, Condrad en çok arananlar listesine girdi. Polis Kaliforniya, Hawaii, Teksas ve Oregon'da yapılan aramalarda Condrad'ın izini bulamadı; söz konusu soygun da ABD'de çeşitli belgesellere konu oldu.

Şimdi, soygundan 52 yıl sonra, Condrad'ın yıllarca Boston'da, The Thomas Crown Affair filminin geçtiği noktanın çok yakınında yaşadığı ortaya çıktı. Polisten yapılan açıklamaya göre Condrad, 1970 yılından bu yana Boston'da Thomas Randele ismiyle yaşıyordu. Soyguncunun mayıs ayında 71 yaşındayken akciğer kanserinden öldüğü belirtildi.

Soruşturmaya, Boston'da yaşayan ve 2020 yılında ölen emekli polis John K. Elliott'un yardım ettiği açıklanırken, Elliot'un polis olan oğlu Peter J. Elliott "Babam Conrad'ı aramayı hiç bırakmadı ve ölene dek bu davanın kapanmasını istedi" dedi. (DIŞ HABERLER)