ABD'de Daunte Wright’ı vurarak öldüren polis istifa etti

Minnesota eyaletinde 20 yaşındaki Daunte Wright'ı vurarak öldüren Kim Potter isimli polis ile Wright'ın ölümünün 'kaza' olduğunu ileri süren polis şefi istifa etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin Minnesota eyaletinde, trafik çevirmesinde durdurulan siyah vatandaş Daunte Wright'ı silahla vurarak öldüren polis Kim Potter ile Wright'ın ölümünün 'kaza' olduğunu savunan polis şefi Tim Gannon istifa etti. İstifa açıklamaları, Wright'ın pazar günü öldürülmesiyle Brooklyn Center kentinde patlak veren protestoların ardından geldi.

'ADALETET YERİNE GETİRİLMELİ'

48 yaşındaki Potter'ın, Brooklyn Center Belediye Başkanı Mike Elliott'a mektup yazarak istifasını sunduğu belirtildi. İstifa mektubunda, "Polis olmanın ve topluma en iyi şekilde hizmet etmenin her dakikasını çok sevdim" ifadelerini kullanan Potter'a sosyal medyadan tepki yağdı. Bir kullanıcı, "Wright'ı vurduğunda da polis olmayı seviyor muydun" diyerek Potter'ı eleştirdi.

Potter'ın istifasının ardından belediye binasında basın toplantısı düzenleyen Elliott, "Adaletin yerine getirilmesini sağlamalıyız. Daunte Wright ve ailesi bunu hak ediyor. Kanun önünde hesap verilebilirlik için çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

BIDEN: GERÇEK BİR DEĞİŞİM SAĞLAMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

ABD Başkanı Joe Biden, yönetimin siyah Amerikalıların karşı karşıya olduğu eşitsizlikle mücadele etmek için çalıştığını söyledi. "Gerçek bir değişim sağlamak için çalışıyoruz" diyen Biden, Wright'in öldürülmesiyle ilgili soruşturma çağrısını da yineledi.

20 yaşındaki Daunte Wright'ın ölümünün 'kaza' olduğunu ileri süren polis şefi Gannon, 26 yıllık polis memuru Potter'ın 'şok tabancası yerine yanlışlıkla silahını kullandığını' iddia etmişti. Pazar gününden bu yana Brooklyn Center kentinde devam eden ırkçılık karşıtı protestolarda, Gannon'ın açıklamasının kabul edilebilir olmadığını söyleyen göstericiler 'Kazaya yer yok' sloganlarıyla polis merkezi önünde toplanmıştı. (DIŞ HABERLER)