ABD'de bıçaklı saldırıya uğrayan Salman Rüşdi bir gözünü kaybedebilir

New York'ta saldırıya uğradıktan sonra hastanede tedavisi süren Salman Rüşdi'nin karaciğerinden ağır hasar aldığı, solunum cihazına bağlı olduğu ve bir gözünü kaybetme riskinin bulunduğu aktarıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin New York eyaletindeki bir konferansta bıçaklanarak hastaneye kaldırılan "Şeytan Ayetleri" kitabının yazarı Salman Rüşdi'nin karaciğerinden ağır hasar aldığı ve bir gözünü kaybedebileceği açıklandı.

New York Times'ın haberine göre, Rüşdi'nin sözcülerinden Andrew Wylie, 75 yaşındaki yazarın sağlık durumuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Haberler iyi değil. Salman muhtemelen bir gözünü kaybedecek, kolundaki sinirler kopmuştu ve karaciğeri bıçaklandığı için hasar gördü" dedi. Salman'ın solunum cihazına bağlı olduğu ve konuşamadığı bilgisi de verildi. 

New York eyalet polisinden Binbaşı Eugene J. Staniszewski ise New Jerseyli 24 yaşındaki saldırgan Hadi Matar'ın sorgusunun devam ettiğini aktardı.

Salman Rüşdi dün Buffalo kentine yakın Chautauqua Enstitüsü'nde konferans vermek için kürsüye çıktığı esnada 24 yaşındaki Hadi Matar'ın bıçaklı saldırısına uğramıştı. Biri boynundan olmak üzere 10'dan fazla bıçak darbesi alan Rüşdi, UPMC Hamot Surgery Center Hastanesi'ne helikopterle kaldırılarak ameliyata alınmıştı. (DIŞ HABERLER)