ABD'de askeri helikopter düştü

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde 'MH-60R Seahawk' tipi bir askeri helikopter eğitim sırasında düştü. Helikopterde bulunan mürettebatın tamamı kazadan sağ kurtuldu.

Fotoğraf: Wikimedia Commons / Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD ordusuna ait askeri bir helikopter, 11 Ocak Perşembe akşamı San Diego yakınlarında Pasifik Okyanusu'na düştü. ABD Pasifik Filosu'ndan yapılan açıklamaya göre, kaza sırasında helikopterde bulunan altı mürettebat da kazadan sağ kurtuldu.

ABC 7 News haber sitesinin aktardığına göre, 'MH-60R Seahawk' tipi helikopter dün Kaliforniya eyaletinde eğitim sırasında yerel saatle 18.30 sıralarında düştü. ABD Hava Kuvvetleri Pasifik Filosu'ndan Beth Teach, konuya ilişkin açıklamasında, "Eğitimin doğası gereği, bölgede bir güvenlik botu bulunuyordu" dedi. Kazanın ardından helikopterde bulunan altı kişinin tıbbi test ve muayeneler için kıyıya çıkarıldığı bilgisi verildi. 

Askeri helikopterin Coronado bölgesinde düştüğü ifade edilirken, kazanın ardında yerel itfaiye ekiplerinin ve ABD Sahil Güvenlik ekiplerinin de bölgeye intikal ettiği belirtildi. Helikopterin rutin eğitim faaliyetleri sırasında gerçekleşen kazanın sebebini belirlemek üzere inceleme başlatıldı. (DIŞ HABERLER)