ABD'de aşı karşıtı aşırı sağcılar aşılama merkezini kapattı

ABD'de aralarında aşırı sağcıların da bulunduğu aşı karşıtı bir grup, Los Angeles'taki bir aşı merkezinde eylem düzenledi. Eylemcilerin sırada bekleyen insanlara aşı olmamaları için baskı yaptığı belirtilirken, aşı merkezi kısa süreliğine kapatıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de aşı karşıtı ve aşırı sağcı kişilerin protestosu nedeniyle, ülkede korona virüsüne karşı kurulan en büyük aşılama merkezlerinden biri kısa süreliğine kapatıldı. Los Angeles'ta yaşanan olayda, aşı olmak için gelenler eylemcilere tepki gösterdi.

Los Angeles Times gazetesinin haberine göre, ABD'nin en büyük aşılama merkezlerinden birine dönüştürülen Dodger Stadyumu'nun önünde dün bir grup aşı karşıtı ve aşırı sağcı eylemci toplandı. Bu kişilerden bazıları insanlara aşı olmamaları için baskı yaparken, bazıları da Covid-19 aşılarına karşı pankartlar taşıdı. Los Angeles itfaiyesinin aşı merkezinin girişini güvenlik önlemi olarak yaklaşık bir saatliğine kapatması sonrası eylemciler dağıldı ve merkez yeniden açıldı.

Aşı karşıtlarının eylemi tepki çekti. Stadyumun kapıları kapandığında zaten bir saattir aşı randevusu için beklemekte olduğunu anlatan German Jaquez "Bu çok yanlış" derken, eylemcilerin sırada bekleyen kişilere 'korona virüsünün gerçek olmadığı' ve 'aşının tehlikeli olduğu' gibi iddiaları dile getirerek aşı olmamaları için baskı yaptığını anlattı. Kaliforniya Valisi Gavin Newsom da bu şekilde 'caydırılmayacaklarını veya tehdide boyun eğmeyeceklerini' söyledi. (DIŞ HABERLER)