ABD'de 3 Filistinli öğrenciye silahlı saldırı: Şüpheli tutuklandı

ABD'nin Vermont kentinde üç Filistinli öğrenciyi vurarak yaraladığından şüphelenilen 48 yaşındaki Jason J. Eaton gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı mankemece tutuklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin Vermont eyaletinde üç Filistinli üniversite öğrencisine düzenlenen silahlı saldırının şüphelisinin gözaltına alındığı açıklandı. İsrail ve Hamas arasında varılan 4 günlük geçici ateşkes dördüncü gününde devam ederken, polis yetkilileri söz konusu silahlı saldırıyı 'nefret saikli suç' şüphesiyle soruşturduklarını bildirdi.

CNN International'ın haberine göre, cumartesi akşamı Vermont Üniversitesi yakınlarında üç öğrenciyi vurduktan sonra olay yerinden kaçan şüphelinin kimliği 48 yaşındaki Jason J. Eaton olarak tespit edildi ve dün öğlen saatlerinde gözaltına alındı. Polisin açıklamasına göre, silahlı saldırıya uğrayan 20 yaşındaki üç öğrenciden ikisi ABD vatandaşı, üçüncüsü ise yasal olarak ABD'de yaşayan bir kişiydi. Saldırı sırasında üç öğrenciden ikisinin üzerinde Filistin kefiyesi bulunuyordu. 

KEFALETSİZ TUTUKLULUK KARARI 

Jason J. Eaton daha sonra hakim karşısına çıkarıldı. Yargıç, ikinci derece cinayete teşebbüs suçunu kabul etmeyen zanlının, kefaletsiz olarak tutuklu kalmasına karar verdi.

'NEFRET SAİKİ OLDUĞU ŞÜPHESİ DEHŞET VERİCİ'

Middle East Understanding (Orta Doğu Anlayışı) isimli Filistinle dayanışma kuruluşu, vurulan öğrencilerin saldırı sırasında Arapça konuştuğunu, silahlı saldırganın önce üç öğrenciye bağırıp kendilerini taciz ettiğini, ardından da üzerlerine ateş açtığını bildirdi. Polis ise saldırganın 'tek kelime etmeden' dört el ateş ettiğini açıkladı. 

Konuya ilişkin açıklama yapan Burlington Polis Şefi Jon Murad, "Böyle bir zamanda hiç kimse bu olaya bakıp da nefret saikli bir suç olduğundan şüphe duymamazlık edemez" diye konuşmuştu. Belediye Başkanı Miro Weinberger de "Bu silahlı saldırının nefret saikli olduğuna dair emareler olması dehşet verici; bu olasılığa polis tarafından öncelik verilmesi gerekiyor" ifadelerini kullanmıştı. Vurulan üç gencin ailesi de yazılı bir açıklama yaparak olayın bir nefret suçu olarak soruşturulmasını talep etmişti. 

Saldırıda yaralanan öğrencilerin kimlikleri, Brown Üniversitesi öğrencisi Hisham Awartani, Haverford College öğrencisi Kinnan Abdel Hamid ve Trinity College öğrencisi Tahseen Ahmed olarak açıklandı. Ailelerin açıklamasına göre, üç öğrenci de işgal altındaki Batı Şeria'daki Ramallah Dostlar Okulu'ndan mezun olmuştu. (DIŞ HABERLER)