ABD yargısı 'pardon' dedi: 23 yıl sonra tahliye edildi

ABD'de mahkeme, 1999'da eski kız arkadaşı Hae Min Lee'yi öldürmekten mahkum edilen Adnan Syed'in mahkumiyetini bozdu. 41 yaşındaki Syed, 23 yıl hapis yattıktan sonra serbest kaldı.

Fotoğraf: Reuters
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin Maryland eyaletinde, eski kız arkadaşını öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan ve 23 yıl boyunca 'suçsuzluğunu' ispatlamaya çalışan mahkum serbest bırakıldı.

Baltimore şehrinde Hakim Melissa Phinn, savcıların alternatif şüphelileri yeterince araştırmadığı ve zayıf deliller öne sürdüklerini belirleyerek Adnan Syed'e 1999'da eski kız arkadaşı Hae Min Lee'yi öldürmekten verilen mahkumiyeti bozdu.

41 yaşındaki Syed, 23 yılın ardından çıktığı son duruşmada suçsuz bulunması üzerine mahkeme salonundan kelepçesiz çıktı.

Syed'in davasındaki hataları anlattığı Podcast serisi ve "Adnan'ın Hikayesi" adıyla kitabı büyük ilgi gören avukatı Rabia Chaudry, Twitter'da Syed'in ailesiyle birlikte eve dönüşünü gösteren fotoğraflar paylaştı.

AA'nın haberine göre ABD'nin en büyük Müslüman sivil özgürlükler ve savunma örgütü olan Amerikan İslam İlişkileri Konseyi (CAIR) Maryland Direktörü Zainab Cahudry, Syed'in mahkumiyetini bozan kararı memnuniyetle karşıladıklarını belirtti. CAIR direktörü, "Bugünkü duruşma, tüm ceza adalet sistemimizin elden geçirilmesi gerektiği gerçeğinin altını çizdi. Sayın Adnan Syed'in uzun zamandır beklenen, mahkumiyetinin bozulmasını memnuniyetle karşılıyoruz ve serbest bırakılmasının, savcıların bu kadar çok hayatın gidişatını değiştiren ciddi suçlamalar getirirken uygun prosedürleri izlemeleri gerektiği mesajını vermesini umuyoruz” ifadelerini kullandı. (DIŞ HABERLER)