ABD: Türkiye'nin Suriye'de kimlerle çalıştığımızı anlaması gerekiyor

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeydoğusuna düzenlediği saldırıya ilişkin açıklamalarda bulunan John Kirby, "Türkiye'nin Suriye'de kimlerle neden çalıştığımızı anlaması gerekiyor” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeydoğusuna düzenlediği saldırıya ilişkin açıklamalarda bulundu. Kirby, SİHA saldırısıyla ilgili, "Türkiye'nin sınırda güvenlik sorunu var ve biz bunu anlıyoruz. Türkiye'nin de Suriye'de ne yaptığımızı, neden yaptığımızı ve kimlerle neden çalıştığımızı anlaması gerekiyor” dedi.

Rûdaw'ın aktardığına göre Kirby, IŞİD'e karşı ABD öncülüğündeki Uluslararası Koalisyon ile Suriye Demokratik Güçleri (SDG) arasındaki işbirliğinin devam edeceğini de söyledi. IŞİD’le mücadele ile ilgili soruyu işte şöyle yanıtladı: "IŞİD zayıfladı, ancak Suriye ve Irak için hâlâ bir tehdit. Bu nedenle, IŞİD'e karşı uluslararası koalisyon, bu tehdide karşı koymak için DSG ile birlikte çalışmaya devam edecektir."

 

Ne olmuştu?

Rojava'daki özerk yönetim yetkilileri Türkiye'nin insansız hava aracıyla yaptığı saldırıda Kamışlo Kantonu Eşbaşkanı Yusra Derwêş, yardımcısı Lîman Şiwêş ve aracın şoförü Firat Tûma'nın öldüğünü duyurmuştu. Saldırıda Kamışlı Kantonu'nun diğer Eşbaşkanı Gabi Şemûn'un da yaralandığı aktarılmıştı.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığı, dün YPG'nin üst düzey isimlerinden Rıdvan Ulugana'ya Suriye'nin Tel Rıfat bölgesinde saldırı düzenlediğini açıklamıştı. (DIŞ HABERLER)