ABD Temsilciler Meclisi Başkanı 15'inci turda seçildi

ABD'de Temsilciler Meclisi başkanlık seçimi krizi 15. turda sonuçlandı. Cumhuriyetçilerin çoğunluk lideri Kevin McCarthy, Temsilciler Meclisi Başkanı seçildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de 8 Kasım 2022'deki ara seçimlerin ardından Cumhuriyetçilerin çoğunlukta olduğu Temsilciler Meclisi'nde başkan seçimleri 15. turun sonunda sonuçlandı.

Cumhuriyetçilerin çoğunluk lideri Kevin McCarthy, 216 oyla yeni Temsilciler Meclisi Başkanı seçildi.

BAŞKAN NASIL SEÇİLİYOR?

435 üyeli Temsilciler Meclisinde halihazırda Cumhuriyetçiler 222, Demokratlar 213 koltuğa sahip. Ancak Demokratlardan 1 sandalye, Virginia'dan seçilen Demokrat siyasetçi Donald McEachin'in 28 Kasım 2022'de vefat etmesi üzerine boş kalmıştı. McCarthy'nin başkan seçilebilmesi için Meclis üyelerinin yarısı olan 218 üyenin oyunu alması gerekiyordu. Ancak bu baraj her bir milletvekilinin bir üyeyi oylaması halinde geçerli. Yapılan son oylamada iki milletvekili herhangi bir adaya oy vermediği için baraj 217'ye düştü.

ABD TARİHİNDE SON 100 YILDA BİR İLK

ABD Temsilciler Meclisi üyeleri ülke tarihinde son 100 yılda benzeri görülmemiş bir şekilde 4 gündür meclis başkanını seçmek için 15 kez oylamaya gitti. (DIŞ HABERLER)

 

Etiketler ABD Kevin McCarthy