ABD Senatosu'nun Dış İlişkiler Komitesi'nden Erdoğan'a: Yasa çok net, yeni S-400 yeni yaptırım anlamına gelir

ABD Senatosu'nun Dış İlişkiler Komitesi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Rusya'dan yeni S-400 alınabileceğine dair açıklamasına yaptırım uyarısıyla yanıt verdi: Yasa çok açık.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, Türkiye'nin bir NATO üyesi olarak Rusya'dan yeni parti S-400 hava savunma sistemleri alınabileceğini söylemesine ABD'den tepki sürüyor. ABD Senatosu'nun Dış İlişkiler Komitesi, Erdoğan'ın açıklamalarını paylaşarak yeni S-400 alımının yeni yaptırım anlamına geleceğini belirtti.

Komite'nin Twitter hesabından yapılan açıklamada, Erdoğan'ın yeni Rusya'dan S-400 alınabileceğine dair sözlerine ilişkin Reuters ajansı tarafından hazırlanan haber paylaşılarak şu ifadeler kullanıldı: "CAATSA (ABD'nin Hasımlarıyla Yaptırımlar Yoluyla Mücadele Etme Yasası) yasasını yazarken çok nettik: Rusya ordusu veya Rus istihbarat sektörleriyle kayda değer şekilde iş yapan her kuruma yaptırım uygulanır. Türkiye’nin herhangi bir yeni alımı, yeni yaptırımlar anlamına gelecektir."

ERDOĞAN NE DEDİ?

Erdoğan, CBS News sunucusu Margaret Brennan'la söyleşisinde "Bir set daha S400 alacak mısınız?" sorusuna "Tabii ki evet. Benim başka bir ülkeden alacağım herhangi bir savunma sistemine müdahale edemezsiniz" yanıtını vermişti. "S400'lerin satın alınma işlemine neden devam ediyorsunuz?" sorusunu da şöyle cevaplamıştı: "Ben Başkan Biden'a gerekenlerin hepsini söyledim. Şu anda da aracılığınızla şunu söyleyeyim; bakın biz F35 uçaklarını aldık. 1 milyar 400 milyon dolar ödeme yaptık. Fakat bizim bu 1 milyar 400 milyon dolar ödeme yaptığımız uçaklarımızı Amerika bize teslim etmedi" dedi. (DIŞ HABERLER)

Etiketler S-400 ABD CAATSA