Türkiye, ABD'li lobi şirketiyle F-35 anlaşmasını uzattı

Türkiye'nin hukuk firması Arnold & Porter Kaye Scholer ile F-35 programı için yaptığı lobicilik anlaşmasını bir yıl uzattığı ortaya çıktı Buna göre, 1.5 milyon dolarlık yeni sözleşme imzalandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye'nin ABD merkezli hukuk firması Arnold & Porter Kaye Scholer ile F-35 savaş uçağı programına katılımı için yaptığı lobicilik sözleşmesini bir yıl uzattığı ortaya çıktı. ABD Adalet Bakanlığı'nın yeni açıkladığı kayıtlara göre, Türkiye ile şirket arasında 1.5 milyon dolarlık yeni bir sözleşme yapıldı. Buna göre Arnold & Porter Kaye Scholer, Ağustos 2022'ye dek Türkiye'ye stratejik ve hukuki danışmanlık hizmetleri verecek.

Kayıtlar, ABD'de lobicilik faaliyetlerinin şeffaf şekilde yürütülmesi amacıyla hukuk firmalarının, lobicilerin ve halkla ilişkiler çalışanlarının yabancı müşterilerle hukuki sorunların ötesine geçen anlaşmalarını bildirmesini şart koşan Yabancı Ajanlar Kayıt Yasası (FARA) çerçevesinde açıklandı.

ABD, Ankara'nın bir NATO üyesi olarak Rus yapımı S-400 hava savunma sistemlerini satın alması sonrasında yaptırım kararı almış ve Türkiye F-35 projesinden çıkartılmıştı. Türkiye, Arnold & Porter firmasıyla ilk olarak şubat ayında, F-35 programına geri alınmak için altı aylık bir lobicilik anlaşması imzalamıştı. (DIŞ HABERLER)