ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı

Antony Blinken'in açıklamasında, "Bu özel günü kutlarken size en iyi dileklerimizi sunuyoruz ve önümüzdeki yıllarda ortaklığımızı büyütmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamada, ABD adına cumhuriyetin kuruluşunun 98’inci yıl dönümünü kutladı. Blinken, “ABD adına, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 98. yıl dönümünü kutlayan Türk halkına tebriklerimi sunarım” dedi.

Türkiye’nin önemli bir NATO müttefiki ve ABD’nin ortağı olduğu belirtilen açıklamada, “Türkiye, onlarca yıldır küresel zorluklara karşı koymak için Amerika Birleşik Devletleri ve uluslararası toplumun yanında durmuştur. Uzun yıllara dayanan ilişkimiz ticaret, diplomasi ve güvenlik alanlarında güçlü bir işbirliği üzerine kurulmuştur. Türkiye ile Amerika Birleşik Devletleri arasındaki son derece derin, halklar arası bağlar, varlığını nesiller boyu sürdürmüştür ve ilişkimizin gücü açısından kritik önem taşımaktadır. Bu özel günü kutlarken size en iyi dileklerimizi sunuyoruz ve önümüzdeki yıllarda ortaklığımızı büyütmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz” ifadeleri yer aldı.

WASHINGTON'DA 29 EKİM RESEPSİYONU

Öte yandan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 98’nci yıldönümü Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği Konutu’nda verilen resepsiyonla kutlandı. Resepsiyona, çok sayıda yabancı misyon temsilcisinin yanısıra Türk ve Amerikan vatandaşları da katıldı. Resepsiyon, İstiklal Marşı ve ve ABD Milli Marşı’nın okunmasıyla başladı. Resepsiyonda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin bölgesel tehditlere karşı barış ve güvenlik odaklı adımlar attığını belirten Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Murat Mercan, Transatlantik güvenliğin günümüz koşullarına uygun olarak dönüştürülmesi gerektiğini söyledi.

Mercan, “Türkiye ve ABD, tekrar tekrar uluslararası konularda işbirliği yaptıklarında büyük başarılar elde ettiklerini göstermiştir" diye konuştu. İki ülke arasındaki anlaşmazlıklara rağmen Türkiye ve Amerika’nın birlikte çalışabildiğini söyleyen Büyükelçi Mercan, bu durumun tehditlerin üstesinden gelinmesini sağladığını belirtti. (DHA/Amerika'nın Sesi)