ABD: Çavuşoğlu ile Dendias'ı birlikte görmek etkileyiciydi

Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias ile Dışişleri Çavuşoğlu’nu bir arada görmenin 'etkileyici' olduğunu söyleyen Donfried, "Deprem, hepimize ortak insanlığımızı hatırlattı" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Dışişleri Bakanlığı Avrupa ve Avrasya İşlerinden Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Karen Donfried, Maraş merkezli depremlerin ardından Türkiye'ye ziyarette bulunan Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ile Dışişleri Mevlüt Çavuşoğlu’nu bir arada görmenin 'etkileyici' olduğunu söyledi. Donfried, ABD Dışişleri Bakanı Blinken’ın 16-22 Şubat’ta yapacağı Almanya, Türkiye ve Yunanistan ziyaretlerine ilişkin bilgilendirmede bulundu. 

'MÜTTEFİKLERİ BUNUN İÇİNDİR'

AA'nın aktardığına göre Donfried, Türkiye ile Yunanistan’ın iki önemli NATO müttefiki olduğuna vurgu yaparak, Ankara ile Atina arasındaki ilişkilerin güçlü olmasının her zaman ABD’nin menfaatine olduğunu söyledi. Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias’ın Türkiye’yi ziyaret etmesine değinen Donfried, şu ifadeleri kullandı: "Bakan Dendias ile Bakan Çavuşoğlu’nu birlikte görmek etkileyiciydi. Türkiye’de korkunç bir yıkıma neden olan deprem açıkçası hepimize ortak insanlığımızı hatırlattı. Gerçekten şu an için gerekli olan budur. Müttefikler bunun içindir. Dostlar bunun içindir. Birimiz sıkıntıya düştüğümüzde geri kalanlarımız yardım etmek için elimizden geleni yapmamız gerekir.” (DIŞ HABERLER)