ABD basını: Putin Suriye'de görev yapan generali Ukrayna'ya atadı

ABD merkezli AP haber ajansı bugün yayınladığı haberde Rusya lideri Putin'in Suriye'de bir dönem görev yapan 60 yaşındaki Orgeneral Aleksandr Dvornikov'u Ukrayna için görevlendirildiğini iddia etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yedi yıl önce Suriye'de Rusya askerlerini komuta eden general Aleksandr Dvornikov'u Ukrayna savaşı için görevlendirdiği iddiası gündemde.

ABD merkezli Associated Press (AP) ajansının isimsiz bir ABD'li yetkiliye dayandırdığı haberine göre, 2015'te Suriye'de görev yapan 60 yaşındaki general Aleksandr Dvornikov, Ukrayna savaşı için üst düzey görevlendirildi. Rusya'nın Dvornikov'u atadığı göreve ilişkin farklı iddialar yer alırken Rusya'dan söz konusu iddialarla ilgili resmi açıklama yapılmadı.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ise CNN'e yaptığı açıklamada, general Dvornikov'un Ukrayna savaşı için atandığı haberlerine ilişkin konuştu. Dvornikov'un Ukraynalı sivillere karşı suç işleyeceğini savunan Sullivan, "Generalin atanması, Rusya'nın Ukrayna'da stratejik başarısızlıkla karşı karşıya olduğu gerçeğini değiştirmez" dedi.

'RUSYA KAHRAMANI' MADALYASI VERİLMİŞTİ

Putin'in 2016'da ülkenin en yüksek ödülleri arasında yer alan "Rusya kahramanı" madalyasıyla ödüllendirdiği Dvornikov, Suriye'de görev yapan Rusya birliklerini komuta etmesiyle hatırlanıyor. Dvornikov, 2016 yılından bu yana Güney Askeri Bölge komutanı olarak görev yapıyor. (DIŞ HABERLER)