ABD ara seçiminde Georgia 2. tura kaldı, Cumhuriyetçiler 49'a 48 önde

ABD ara seçimlerinde Senato çoğunluğunu belirleyecek kritik eyaletlerden Georgia'da kimse yüzde 50'ye ulaşamadı. Cumhuriyetçiler 49, Demokratlar 48 koltuk kazandı, 3 eyalette sonuç bekleniyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de, Joe Biden yönetiminin kaderine etki edecek kritik ara seçim devam ediyor.  

100 sandalyeli Senato'da çoğunluğu sağlama yarışında seçimde resmi olmayan sonuçlara göre, Cumhuriyetçiler 49, Demokratlar ise 48 eyaleti kazandı, 3 eyalette ise sonuçlar netleşmedi.

AA'nın aktardığına göre Georgia'daki seçimde hiçbir aday yüzde 50 barajına ulaşamadı. Eyalet yasaları gereği, 6 Aralık'ta ikinci tur seçim yapılacak.

Seçim en çok oyu alan, Demokrat Raphael Warnock ve Cumhuriyetçi Herschel Walker arasında geçerken, 3. sıradaki Liberal Chase Oliver ikinci turda yarışamayacak.

Senato'daki koltuklar açısından kritik önemde olan Georgia'da ikinci tur seçimler tamamlanana kadar çoğunluğun kimde olduğu netleşmeyebilir.

Henüz sonuçların netleşmediği eyaletlerden Arizona'da Demokrat, Nevada'da ise Cumhuriyetçi adayın önde olduğu hesaba katıldığında denge 50'ye 49 seviyesine gelebilir.

Bu durumda Georgia'da Cumhuriyetçiler kazanırsa, bu parti çoğunluğu sağlamak için gerekli sayıya ulaşıp Kongre'nin bu kanadında çoğunluğu ele geçirecek. (HABER MERKEZİ)