ABB, ‘Su krizini’ yargıya taşıdı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, AK Parti'nin teklifiyle Ankara’da suya yüzde 50 indirimin kabul edilmesini yargıya taşıdı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi'nde, AK Partili üyelerin su ücretlerine yüzde 50 indirim teklifi alınan veto kararına rağmen yeniden kabul edildi.

Bu kararla ASKİ’nin iflasa sürüklendiğini belirten ABB yönetimi konuyu yargıya taşıdı. ABB tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“ABB Meclisi’nde AK Parti Grubu, zaten maliyetinin yarısına ücretlendirilen su tarifelerine yasa dışı olduğunu bile bile yüzde 50 indirim önergesi vererek çoğunluğun tahakkümüyle bu teklifi kabul ettirdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, yürütmenin durdurulması ve kararın iptali için 11 Ekim 2022 tarihinde detaylı bilgilendirme yaparak mahkemeye başvurdu. ‘Uygulanması hâlinde telafisi güç ve imkânsız zararlar doğacağı için öncelikle esas hakkında karar verilinceye kadar savunma alınmaksızın, aksi kanaat hâlinde savunma süresinin kısılarak yürütmesinin durdurulmasına’ talebinin yer aldığı dilekçe mahkemeye sunuldu.” (DUVAR)