A Milli Takım'da Kuntz görevden alındı

A Milli Futbol Takımı'nda, Ermenistan karşısındaki puan kaybının ardından eleştiri oklarını hedefi haline gelen teknik direktör Stefan Kuntz'la yolların ayrıldığı iddia edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye A Milli Futbol Takımı'nda bekleneni veremeyen Alman teknik adam Stefan Kuntz ile yolların ayrıldığı öne sürüldü.

DHA'nın aktardığı bilgilere göre, A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Stefan Kuntz, görevden alındı. TFF yönetimi, Alman hocayı arayarak görevine son verildiğini bildirdi.

Kuntz'un bir yıl daha sözleşmesi bulunmasına rağmen anlaşma bozuldu. Önümüzdeki hafta içinde yeni teknik adam açıklanacak.

HIRVATİSTAN MAÇINDA KENAN KOÇAK GÖREV ALABİLİR

Şimdilik sadece Stefan Kuntz'a haber gönderilirken, yardımcılarına herhangi bir bilgi verilmedi. Ekim ayında EURO 2024 Elemeleri D Grubu'nda deplasmanda Hırvatistan ile önemli bir karşılaşmaya çıkacak milli takımda, Kuntz'un yardımcısı Kenan Koçak'ın takımı sahaya süreceği ihtimalinden bahsedilirken, yeni bir teknik adamla anlaşma sağlanması durumunda Kuntz'un yardımcıları da görevden alınacak ya da kabul etmesi durumunda yeni hocaya Kenan Koçak yardımcı antrenörlük yapmaya devam edecek.

Milli takımın başına Vincenzo Montella, Abdullah Avcı, Fatih Terim, Sergen Yalçın gibi isimlerden birinin getirileceği iddia ediliyor.

JAPONYA MAÇINDAN SONRA GERGİNLİK

60 yaşındaki çalıştırıcı EURO 2024 Elemeleri grup aşamasında Ermenistan mağlubiyeti sonrası eleştirilmişti. Kuntz yönetimindeki takım, Ermenistan sonrası Japonya ile özel maça çıkmış ve 3-2 mağlup olmuştu.

Bu maçın ardından Kuntz oyuncuları suçlayan açıklamalar yapmış, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ise "Kuntz kendi bacağına ateş etti" yorumunda bulunmuştu.

(HABER MERKEZİ)