A Haber muhabiri ve kameramanı Büyükçekmece'de darbedildi

Büyükçekmece Belediyesi'nde rüşvet iddiasıyla 22 kişinin gözaltına alınmasının ardından, belediye binası önünde bir grup, A Haber muhabiri ve kameramanını darbetti. Şüpheliler gözaltına alındı.

Fotoğraf: DHA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, Büyükçekmece Belediyesi'nde görevli bazı personeller hakkında, rüşvet aldıkları gerekçesiyle soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bu sabah (18 Ocak) aralarında Belediye Başkan Yardımcısı Nuraydın Sak'ın da bulunduğu 22 kişiyi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlardan 4'ü, belediye binasındaki bürolarına getirildi. Belediye binasının çevresinde ise Çevik Kuvvet ekipleri güvenlik önlemleri aldı. Bürolarda inceleme yapılarak arama gerçekleştirildi. Yapılan incelemelerinin ardından 4 şüpheli götürülmek üzere dışarı çıkarıldı. Belediye binası önündeki kalabalık, götürülen çalışma arkadaşlarına alkışlarla destek verdi. Bu sırada, kimliği bilinmeyen iki kişi olay yerindeki A Haber muhabiri Ahmet Nazif Vural ile kameraman Hüseyin Koçak'ı darbetti. 

Diğer basın mensuplarının araya girmesiyle saldırganlar güçlükle sakinleştirilirken gözaltına alınan 4 şüpheli araçlara bindirilerek götürüldü. A Haber muhabiri Vural ise savcılığa giderek şikayetçi oldu.

'ÖNCEDEN SENARYOLARI YAZILMIŞ OPERASYONLAR'

Operasyona ilişkin açıklamada bulunan Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, "2009 yılından bugüne kadar planlı, programlı, ilgili medya gruplarıyla, önceden senaryoları yazılmış operasyonlar. Hiç kimse bizi yıldıramaz. Hak, hukuk, adalet dışında Cumhuriyet Halk Partili belediyede hiçbir şey olamaz. İnsanlık halidir. Hata varsa herkes o hatasını düzeltmek için yola çıkar, özür diler, düzeltir. 2024 yerel seçimlerine 72 gün kala 'Büyükçekmece Belediyesi'nde operasyon' hastanede yatağımda, bir baktım altyazı geçiyor. Telefonlarım kapalıydı, açtım telefonlarımı. Arkadaşlar aradı 'Evet başkanım, böyle bir şey var. 4 veya 5 arkadaşımızı almışlar evlerinden. Şimdi de belediyeye getiriyorlar. Burada odalarında arama, tarama yapılacak. Ondan sonra geri götürecekler.' ifadelerini kullandılar. Karşınızdayım değerli basın mensupları. Bu millete, bu ülkeye, bu devlete Atatürk Cumhuriyetine yakışır şekilde gitmesi için herkesin er meydanında mertçe güreşmesi lazım. Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin üzerine yüklenmekle, yandaş medya ile operasyonlar düzenlemekle sadece bu ülkenin yok olmakta olan demokrasisine daha çok zarar verirsiniz. Bu nedenle herkesi sağduyuya davet ediyorum" dedi.

YILMAZ TUNÇ'TAN SALDIRI AÇIKLAMASI

Öte yandan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, A Haber muhabiri Ahmet Nazif Vural ve kameramanı Hüseyin Koçak'ı darbeden şüphelilerin gözaltına alındığını açıkladı. Tunç, "Olay sebebiyle Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığınca kasten yaralama suçundan soruşturma başlatılarak tespit edilen şüpheliler gözaltına alınmıştır. Her iki soruşturma da titizlikle devam etmektedir" ifadelerini kullandı.

ŞÜPHELİLER TUTUKLANDI

Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler Emre Ö, Serhat A. ve Yunus Emre Ç. bugün (19 Ocak) adliyeye sevk edildi. Savcılıktaki işlemlerinin ardından nöbetçi sulh ceza hakimliğine çıkarılan 3 şüpheli tutuklandı. (HABER MERKEZİ)