9. Uşak Kısa Film Festivali başladı

Bu yıl 9’uncusu gerçekleşecek olan Uşak Kısa Film Festivali, bugün sinemaseverlerle buluşuyor.

Google Haberlere Abone ol

UŞAK - Uşak Kısa Film Festivali, 13-21 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek. Festival, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün katkılarıyla Uşak 100. Yıl Kültür Sanat Turizm ve Tanıtım Derneği ve Uşak Üniversitesi İletişim Topluluğu tarafından düzenleniyor.

Festival kapsamında Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi’ndeki gösterimlerde 160 film izleyici ile buluşacak.

Festival açılış töreni, 13 Aralık saat 19.00’da Uşak Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde, yönetmenliğini Doug Rolland’ın yaptığı Oscar adayı "Feeling Though" ve Emre Sefer’in yönettiği "Babamın Öldüğü Gün" filmleri ile başlayacak.

UŞAK, 47 FİLMİN PRÖMİYERİNE EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

47 filmin prömiyerine ev sahipliği yapmaya hazırlanan festivalin ana jürisinde, Azadeh Masihzadeh, Katarzyna Warzecha, Lendita Zeqiraj, Leonardo Martinelli, Patricia Nogueira, Rand Abou Fakher ve Zhannat Alshanova yer alıyor. Festivalin ‘Ulusal Kısa Film Yarışması’nda Özgürcan Uzunyaşa’nın yönettiği "Cehennem Boş, Tüm Şeytanlar Burada" yedi dalda, Alican Durbaş’ın yönetimindeki "Uzak Ayna" ise altı dalda ‘Kanatlı Denizatı Ödülleri’ için yarışacak.

Uluslararası Kısa Film Yarışması’nın finalistleri arasında yer alan, Gabriel Garcia Marquez’in yeğeni ve 'Yüzyıllık Yalnızlık’ın Netflix uyarlamasının danışmanı Esteban Garcia Garzon, yönettiği "Invisibles"la Uşak’ta yarışacak. Festivalin ikinci dikkat çeken ismi ise Adilkhan Yerzhanov. Kazak yönetmenin kısa filmi "Zoy’s Return", Asya prömiyerini Uşak’ta yaparak ‘Kanatlı Denizatı Ödülleri’ için yarışacak. Filmin yönetmeni ve başrol oyuncusu ayrıca Uşak ve İstanbul’da sinemaseverle bir araya gelecek.

Festivalin ödül töreni, 17 Aralık saat 20.00’de Uşak Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek. (DUVAR)