9 AVM için konkordato talebi: Toplam borç 600 milyon euro

Marmara Forum ve Forum İstanbul’un da aralarında olduğu 9 AVM'nin 600 milyon euroluk banka borçları nedeniyle konkordato talep ettiği, mahkemenin ise 3 aylık geçici mühlet kararı verdiği öğrenildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Aralarında Marmara Forum ve Forum İstanbul’un da olduğu 9 alışveriş merkezi (AVM) için 24 Aralık'ta konkordato talep edildiği ortaya çıktı.

Halk TV'den Dinçer Gökçe'nin haberine göre toplam borcu 600 milyon euroyu bulan AVM'ler için mahkemeden önceki gün karar çıktı. İstanbul 3. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde açılan dava dosyasında mahkeme, 9’u AVM’lerin bağlı olduğu şirket olmak üzere toplam 10 şirket için 3 aylık geçici mühlet kararı verdi. Mahkeme, Doç. Dr. Murat Oruç, Bağımsız Denetçi Prof. Dr. Hakan Taştan ve Mali Müşavir Prof. Dr. Halil İbrahim Alpaslan'ı geçici konkordato komiseri olarak atadı.

'ŞİRKETLERİMİZ BATIK DEĞİL'

Konkordato talebinde bulunulan AVM’lerin yıllık ziyaretçi sayısı 76 milyon olduğu ve bu AVM’lerde faaliyet gösteren mağaza sayısının 1500'ü bulduğu belirtildi.

Dava doyasına göre, 600 milyonluk euroluk borcun tamamına yakını, ikisi yerli biri yabancı olan üç özel bankaya. Şirketlerin avukatı Hande Yelgin konkordato talebinde bulunduklarını doğrulayarak “Şirketlerimizin malvarlığı borçlarını fazlasıyla karşılayacak durumdadır yani borca batık değildir. Yalnızca ödeme için süreye ihtiyacımız bulunuyor. (HABER MERKEZİ)