84 yaşında YKS'ye girdi: Okumanın yaşı yok

Ordu'da yaşayan 84 yaşındaki Güneş Önürme, YKS'ye girdi. Önürme, okumanın yaşı olmadığını gösterdiğini, yaptığının da herkese örnek olmasını istedi.

Güneş Önürme
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Güneş Önürme, yarım bıraktığı eğitimini tamamlamak için 2013'te Mesudiye Halk Eğitimi Merkezi'ne başvurarak önce okuma-yazma öğrendi ardından ilkokul, ortaokul ve son olarak da ocak ayında lise diploması aldı. Bugün YKS sınavına giren Önürme, buraya kadar gelebilmenin çok güzel bir duygu olduğunu söyledi.

'OKUYARAK KENDİMİ DAHA DA GELİŞTİRDİM'

AA'nın haberine göre, Önürme sınav gecesi öncesi büyük bir heyecan yaşadığını anlattı. Önürme, çocuk yaşlarda yarım kalan eğitim serüvenine 2013 yılında yeniden başladığını belirterek, "Ben, 'üniversite sınavına mutlaka gireceğim' dedim ve azmettim. Bugün buradayım, inşallah başarılı olurum" ifadelerini kullandı. Önürme, sınavda başarılı olmak için elinden geleni yapacağının altını çizerek, genç öğrencilerle aynı heyecanı yaşadığı ve aynı sırayı paylaşacak olmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

Sınavı kazanması durumunda Güzel Sanatlar Fakültesi'nde okumak için hazırlık yapacağını anlatan Önürme, "Sanata karşı çok ilgim var. En başından beri Güzel Sanatlar Fakültesi'nde okuma hayalim vardı. İnşallah alacağım puana göre bu belli olacak" diye konuştu. Önürme, gençlere tavsiyelerde de bulunarak, "Herkes okusun. Okumak çok güzel. Ben okuyarak kendimi daha çok geliştirdim. Mesudiye'de beni gören birçok genç yeniden okula başladı. Gençler bazen bana, 'Sizi gördükten sonra bizim azmimiz arttı.' diyorlar. Bunun üzerine yeniden okula kaydını yaptıranlar da oldu" dedi. (HABER MERKEZİ)