8 yıllık kayyım dönemi sonra erdi: Diyarbakırlılar nasıl bir hizmet istiyor?

Diyarbakır'da 8 yıl süren kayyım dönemi sona erdi. Kentte yaşayanlar yeni belediye yönetiminden beklentilerini sıraladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kayyım yönetiminde olan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 8 yılın ardından yapılan yerel seçimle DEM Parti'ye geçti Diyarbakırlılar, Büyükşehir Belediye Eşbaşkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun’dan beklentilerini dile getirdi.

'GÜZEL BİR GELECEK...'

Mezopotamya Haber Ajansı'nın haberine göre, Diyarbakır Belediye Eşbaşkanlarından taleplerini sıralayan Emrah Akgül, "Kentimize sahip çıksınlar. Gençlerimize güzel bir gelecek versinler. Amed’in Bağlar ilçesine kentsel dönüşüm şart, uzun süreli ve tehlikeli evler var ve bunların kentsel dönüşüme girmesi lazım" dedi.

Eray Bilmez ise, eşbaşkanların adaletli olmalarını isteyerek, "Hiçbir şekilde meydanı kimseye bırakmamalılar ve son olarak da herkese eşit davranılmalılar" diye belirtti.

ANADİLDE EĞİTİM

84 yaşındaki Yusuf Özkaya, eşbaşkanların anadilde eğitim ve kültürel çalışmalara ağırlık vermesini istedi. Nevzet Çınarbeyli de, "Halk onlardan hizmet bekliyor ve son olarak ta halkla bütünleşmeli, beraber mücadele etmeleri gerekir" ifadelerini kullandı.

‘UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE EDİLMELİ’

Belediye eşbaşkanlarının halkla temas halinde, halkla beraber mücadele etmesi gerektiğini dile getiren Mehmed Sadık Usulu "Kentte AKP’nin tahrip ettiği yerleri yeniden onarıp, halka hizmet etmeliler. Kentte yayılan uyuşturucu bağımlılığıyla mücadele için bir ortam hazırlanıp bu sorun kökten çözülmeli" dedi.

GENÇLERDEN KÜTÜPHANE TALEBİ

Kentte bir öğrenci olarak kütüphane eksikliği yaşadığını söyleyen 23 yaşındaki Nazan Canan, "Kentte kütüphane sorunu var. Sınava çalışamıyoruz, kütüphane sorunları giderilmeli. Son olarak ta ulaşım sorunu çözülmeli ve yapılan anlamsız kira zamlarına bir çözüm bulunmalı" ifadelerini kullandı.

İlk talebinin Diyarbakır şehir meydanı olması gerektiğini dile getiren Hatip Özkorkmaz, "Belediye eşbaşkanları halkın üretime katılmasına katkı sağlamalı. Kooperatifler kurabilir, son olarak gençlerin yerel yönetime katılımını sağlamalı” dedi. Ulaşım sorunu yaşadığını söyleyen Sibel Karahanlı, “Zaten ulaşım sorunu var üstüne otobüsler küçültüldü ve her şey daha da zorlaştı" şeklinde konuştu. 

(HABER MERKEZİ)

Etiketler Diyarbakır belediye