8. Uluslararası İstanbul Arapça Kitap Fuarı açıldı

İstanbul'da yoğunluğu artan Arap turistler ve sayıları 1 milyona yaklaşan göçmen Arap nüfusun Arapça kitaba ulaşması amacıyla düzenlenen fuar, 17 Aralık'a kadar sürecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bu yıl "Arapça Bizi Birleştirir" temasıyla düzenlenen "8. Uluslararası İstanbul Arapça Kitap Fuarı", Bakırköy'deki İstanbul Fuar Merkezi'nde açıldı.

Fuarda stantları gezen İstanbul Valisi Davut Gül, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Kitap okumak, yeme, içme gibi önemli bir ihtiyaç. Özellikle günceli takip etmek, bu anlamda günün müktesebatıyla buluşmak çok değerli. Başta fuarı organize edenlere, katılımcı yayınevlerine teşekkür ediyorum. Umuyorum ki kitap fuarlarının sayısı, kitap okuma oranları artar" dedi.

Gül, fuara 250 yayınevinin katıldığına işaret ederek, "Bu çok büyük bir rakam. Böyle uluslararası bir fuara ev sahipliği yaptığımız için de çok mutluyuz. İstanbul bir dünya kenti. Dolayısıyla her milletten her insan burada yaşıyor. Aradığı kitaplara ulaşabilmesi de bu açıdan çok kıymetli" diye konuştu.

 

Fuarın Genel Koordinatörü Dr. Muhammed Ağırakça, okurlar ve yayıncılarla 8. kez bir araya gelmekten mutluluk duyduklarını dile getirerek, fuarın ilk yılından bu yana desteklerini esirgemeyen Arap Yayıncılar Birliğine teşekkür etti.

 

8. ULUSLARARASI İSTANBUL ARAPÇA KİTAP FUARI

Arapça kitaba ulaşması amacıyla düzenlenen "8. Uluslararası İstanbul Arapça Kitap Fuarı", 17 Aralık'a kadar devam edecek.

İstanbul Fuar Merkezi'nin 9. salonunda 6 bin metrekare alanda 10.00-21.00 saatlerinde ziyaretçilerini ağırlayan fuarda, 150 bin kitap sergilenecek.

Merkezi Kahire'de bulunan Arap Yayıncılar Birliğince akredite edilen fuarın Türkiye'deki organizasyonu, Basın Yayın Birliği, Türkiye Basım Yayın Meslek Birliği ve Uluslararası Arapça Kitap Yayıncıları Derneği tarafından yapılıyor.