77'nci Cannes Film Festivali'nin jüri başkanı Greta Gerwig oldu

Yönetmen Greta Gerwig, 14-25 Mayıs 2024 tarihleri arasında düzenlenecek olan 77. Cannes Film Festivali'nin jüri başkanı oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Son filmi "Barbie" ile küresel gişede 1.4 milyar dolar hasılat elde ederek dokuz Altın Küre adaylığı kazanan yönetmen Greta Gerwig, 2024 Cannes Film Festivali'de jüri başkanı olarak görev yapacak.

40 yaşındaki Gerwig, Cannes Festivali'nde Jüri Başkanlığı görevini üstlenen ilk Amerikalı yönetmen kadın olacak. Gerwig ayrıca, 1966'da bu görevi henüz 31 yaşındayken üstlenen Sofia Loren'den sonra en genç jüri başkanı olacak.

'HEYECANLIYIM VE ONUR DUYDUM'

Beyazperde'nin aktardığı habere göre, Gerwig festival başkanlığı konusundaki ilk açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Filmleri seviyorum; onları yapmayı seviyorum, onlara gitmeyi seviyorum, onlar hakkında konuşmayı seviyorum. Bir sinemasever olarak Cannes her zaman sinemanın evrensel dilinin olabileceği zirve noktası olmuştur. Kırılganlığın olduğu yerde, yabancılarla dolu karanlık bir sinemada olmak, yepyeni bir film izlemek en sevdiğim yer. Cannes Film Festivali Jürisi'nin başkanı olarak görev yapmaktan dolayı şaşkınım, heyecanlıyım ve onur duydum. Hepimizi hangi yolculukların beklediğini görmek için sabırsızlanıyorum!"

77. Cannes Film Festivali, 14-25 Mayıs 2024 tarihleri ​​arasında gerçekleşecek.

Gerwig yönetmenliğindeki Warner Bros. filmi "Barbie", dünya çapında yılın en çok hasılat yapan filmi oldu. Altın Küre adaylıklarındaki liderliğinin yanı sıra "Barbie"nin çok sayıda Oscar adaylığı da alması bekleniyor.