74 yaşında pazarda tezgah kuruyor: 'Emekli aylığım yetse bu soğukta gelir miyim?'

Sinop'ta pazarda kurdukları tezgahlarda ceviz satışı yapan esnaf fiyatların artmasından dolayı işlerinin geçen yıla göre oldukça düştüğünü söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sinop'ta pazarcılık yapan esnaflar artan maliyetlere rağmen pazartesi ve perşembe günleri kurulan kapalı pazaryerinde tezgahlarını doldurarak geçimlerini sağlamaya çalışıyor. Kış mevsiminin gelmesiyle soğukta müşteri bekleyen esnaflar, yurttaşların alım gücünün düştüğü için işlerinin eskisi gibi olmadığını yine de ekmek parası kazanmak için tezgahlarının başında durduklarını belirttiler.

ANKA muhabirine konuşan Sinoplu ceviz satıcısı Fikret Şahin, geçen yıl 50 liradan sattığı cevizi bu yıl 130 liraya sattığını söyledi. Maliyetlerin oldukça arttığını belirten Şahin, "İri olan ceviz Aydın tarafından geliyor. Mazotun litresi 40 lirayı aşmış kişinin oraya gidip buraya getirmesi zaten 14 bin lira. Kendi masrafı da oluyor. Bu masrafı da üstüne ilave ediyor. Toptan satıcıya 95 liraya mal oluyor, bize de 115 liraya veriyor. Bizde 130 liraya satmaya çalışıyoruz. Ben geçen sene 1 günde yarım ton ceviz satıyordum, şimdi yemin etsem başım ağrımaz 4 kilogram sattım. Emekli aylığımı alsam, bana yetse ben buraya gelir miyim? Yaşım girmiş 74’e. Bu soğukta buraya gelir miyim? Demek ki yetmiyor. Evin kiraysa hep hapı yuttun" sözlerini kullandı.

'ALIM GÜCÜ YOK, FİYATLAR DA ÇOK YÜKSEK'

Ceviz satıcısı Nezahat Tekin ise, fiyatların artmasından dolayı işlerinin düştüğünü söyledi. Geçen yıl kilogramı 50 ile 75 lira arasında fiyatlara ceviz sattığını belirten Tekin, "Şu anda 130 liradan satıyorum. Bu sene kestane ve ceviz olmadı. Bir şey yok meydanda. Şu anda satışlarım çok düştü. Bir ara ilk çıktığı zaman iyiydi ama şu anda çok düşük satışlarımız. Alım gücü yok, fiyatlar da çok yüksek. Bize de pahalıya geliyor. Peşin para olunca da pahalı oluyor. Şu anda ucuza ceviz veremiyoruz" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

Etiketler sinop pazarcı ceviz