7 parti ve örgüt ortak deklarasyonda sona yaklaştı

HDP, EMEP, TİP, TÖP, EHP, Halkevleri ve SMF tarafından imzalanması beklenen deklarasyon son aşamaya geldi. Açıklamanın ağustos sonunda yapılması bekleniyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selma Gürkan, ülkenin temel sorunlarına alternatif çözüm önerilerini ortaya koymak amacıyla 7 parti ve örgüt tarafından hazırlanan ortak deklarasyonun tamamlanma aşamasında olduğunu söyledi. Gürkan, deklarasyonu, ortak mücadele çağrısı yaptıkları siyasi partiler, sendikalar ve meslek odalarıyla görüştükten sonra ağustos ayı sonunda açıklamayı planladıklarını duyurdu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Emek Partisi (EMEP), Türkiye İşçi Partisi (TİP), Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP), Emekçi Hareket Partisi (EHP), Halkevleri ve Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF) söz konusu deklarasyonla, ortak mücadelenin ilkelerini belirleyecek. Evrensel'den Birkan Bulut'un haberine göre, “Geçinemiyoruz” şiarıyla emekçilerin yaşadığı ağır ekonomik sorunlara karşı bir kampanya yürüten 7 parti ve örgüt, uzun süredir ortak bir siyasi platform metni üzerinde çalışıyor. Sadece birkaç madde üzerinde görüşmelerin kaldığı metnin bitmek üzere olduğu belirtiliyor.

GÜRKAN: GÖRÜŞMELER İTTİFAK ÇAĞRISINDAN ZİYADE EMEKTEN YANA ÇÖZÜMÜ KONUŞMAK İÇİN YAPILACAK

Son toplantının ardından sürece ilişkin soruları yanıtlayan Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selma Gürkan, Türkiye’nin ekonomik, sosyal ve politik sorunlarının çözümünün ortak bir mücadeleyle mümkün olduğunu ifade etti. 7 parti ve örgütün ortak metin üzerinde anlaşmasının ardından bazı siyasi partiler, sendikalar, meslek odalarına deklarasyonu sunacaklarını anlatan Gürkan, şu değerlendirmede bulundu: “Bu görüşmelerimiz ittifak çağrısından ziyade ülkenin içinde bulunduğu kötü gidişatı değiştirmek, alternatif çözüm önerileri ortaya koymak ve rejim tartışması kapsamında işçi sınıfı ve halk kesimlerinden yana çözümü konuşmak için yapılacak. Ortak mücadele için görüşmeler yaptığımız Sol Parti ve TKP ile bu kapsamda bir tartışma yürüttük. Deklarasyon metnimizi onlara da sunacağız, görüş ve önerilerini alacağız. Tüm bu görüşmelerin sona ermesi ve metnin üzerinde uzlaşılmasının ardından, aydın, yazar, akademisyen ve kanaat önderlerinin de olacağı kitlesel bir toplantıyla ağustos ayının sonuna doğru deklarasyonu kamuoyuyla açıklamayı planlıyoruz.”