7 bebeği öldüren hemşireye hücre anahtarı verilmiş

Müebbet hapis çarptırılan eski hemşire Lucy Letby'ye, kaldığı özel hapishanedeki hücresinin anahtarlarının verildiği belirtildi.

Fotoğraf: Reuters
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere'de yedi bebeği öldürmekten suçlu bulunan ve müebbet hapis cezasına çarptırılan eski hemşire Lucy Letby'ye, kendi hapishane hücresinin anahtarlarının verildiği belirtildi. 34 yaşındaki seri çocuk katili hemşire, 2015-16 yıllarında çalıştığı hastanenin yeni doğan ünitesinde yedi bebeği öldürmek, altı bebeğin ise ölümüne teşebbüs etmekten suçlu bulunmuştu.

'OTELDEN FARKI YOK'

İngiltere'de özel bir şirketin idaresindeki A Kategorisi cezaevi HMP Bronzefield'da tutulan Letby'nin, 'iyi hal' sonucu hücre anahtarlarını aldığı aktarıldı. Letby ile aynı özel cezaevinde kalan bir kadın, bu durumun Letby'nin isterse sosyalleşebileceği, isterse de yalnız kalabileceği bir alaa sahip olabileceği anlamına geldiğini söyledi. Kaynak, "Otelde yaşamaktan farkı yok, tek fark etrafınızın suçlularla çevrili olması" dediler.

'DİĞER KATİLLERLE ARKADAŞ OLDU'

Letby'nin, 2007 yılında 42 günlük bebeğini öldüren Michelle Smith ve 16 yaşındaki Becky Watts'ın öldürülmesine yardım eden Shauna Hoare'la da arkadaş olduğu belirtildi. The Daily Mirror'a konuşan kaynak, üçlünün birlikte masa oyunları oynadıklarını ve yemek yerken birbirleriyle oturduklarını söyledi. Kaynak, "Günün 24 saati birlikteydiler, çok iyi bilinen bir üçlüydüler ve kelimenin tam anlamıyla hiç ayrı kalmıyorlardı" ifadelerini kullandı. (DIŞ HABERLER)