600 metreden düştü, hafif yaralarla kurtuldu

Yeni Zelanda'daki Taranaki Dağı'nda 600 metre yükseklikten düşen bir dağcı, hafif yaralarla hayatta kaldı. 2 sene önce aynı noktadan düşen iki dağcı hayatını kaybetmişti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yeni Zelanda'da Taranaki Dağı'na tırmanan bir dağcı 600 metre yükseklikten düştü. Yamaçtan aşağı yuvarlanan dağcı hafif yaralarla hayatta kaldı. Konuya ilişkin açıklama yapan polis, Kuzey Adası'ndaki Taranaki Dağı'ndan düşen erkek dağcının buzu yumuşatan bir kaynak suyu sayesinde ölmediğini ve karların üzerine düştüğünü aktardı. Polis, ismi paylaşılmayan adamın 'son derece şanslı bir şekilde hayatta kaldığını' söyledi.

BBC'nin haberine göre, dağcının düştüğü yükseklik, dünyanın en yüksek yapılarından biri olan Suudi Arabistan'daki Mekke Kraliyet Saat Kulesi ile aynı yükseklikteydi. 

AYNI NOKTADAN DÜŞEN İKİ DAĞCI HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Olayla ilgili paylaşılan bilgilere göre, Taranaki Dağı'na tırmanan bir grubun üyesi olan dağcı, 9 Eylül Cumartesi günü öğle saatlerinde zirveden aşağı düştü. Polis, grubun başka bir üyesinin bu düşüşü görmesi üzerine düşen adamın yerini tespit etmek için harekete geçtiğini aktardı.  

Yeni Zelanda Dağ Güvenliği Konseyi'nin paylaştığı bilgilere göre, aynı zamanda sönmüş bir yanardağ olan Taranaki Dağı, Yeni Zelanda'nın en ölümcül dağlarından biri. 2021 yılında iki dağcı, son olayda kurtulan adamla aynı noktadan düşerek hayatını kaybetmişti.

Konsey, "Dağın diğer dağlardan izole olması, kıyı şeridine yakınlığı ve coğrafi konumu, onun Yeni Zelanda'nın en hızlı değişen, olumsuz hava koşullarına sahip dağ olmasını beraberinde getiriyor. Hava durumu, zorlu ve çetin arazi şartlarıyla bir araya geldiğinde ortaya hayli eşsiz bir çevre çıkıyor. Bir hata bile felakete sebep olabiliyor" dedi. (DIŞ HABERLER)