6 yaşındaki öğrencisinin vurduğu öğretmenden 40 milyon dolarlık dava

ABD'de 6 yaşındaki öğrencisi tarafından vurularak ağır yaralanan öğretmen Zwerner, okuluna 'ağır ihmal' suçlamasıyla tazminat davası açtı.

"Hayatları koruyun, silahları değil"
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin Virginia eyaletinde 6 yaşındaki öğrencisi tarafından vurularak ağır yaralanan öğretmen Abigail Zwerner, okuluna 40 milyon dolarlık tazminat davası açtı. Zwerner, okul yönetimini 'ağır ihmal' ve 'uyarıları dikkate almamakla' suçladı.

Zwerner, 6 Ocak 2023 tarihinde Virginia'daki 180 bin nüfuslu Newport News kasabasında, Richneck İlkokulu'nda öğrencisi tarafından vurulmuş, göğsünden ve elinden yaralanmıştı. Çocuğun annesine ait tabancayı okula sırt çantasında getirdiği belirtilirken, 2 hafta hastanede kalan öğretmen, dört kez ameliyat olmuştu. 

'OKUL YÖNETİMİ ÇOCUĞUN ŞİDDET GEÇMİŞİNİ BİLİYORDU'

Okula açılan tazminat davasında 'okul yönetiminin öğrencinin şiddet geçmişi olduğunu bildiği' iddia edildi. Buna göre, 6 yaşındaki çocuk, 2022 yılında ana okulunda öğretmenini boğazına yapışarak boğmaya çalışmıştı. Aynı çocuğun okulda diğer çocukları kemerle kovaladığı ve küfürler ettiği de öne sürüldü.

Olaydan iki gün önce ise Zwermer masada bir şey okurken, çocuğun öğretmeninin telefonunu aldığı ve yere atarak parçaladığı ifade edildi. Bu olay nedeniyle çocuğa bir gün uzaklaştırma cezası verildi. Ailesi çocuğun 'akut engelli' olduğunu ve okula nadiren ebeveynlerinden biri olmadan geldiğini söyledi.

Okul yönetimi henüz tazminat davasıyla ilgili açıklama yapmadı. Polis yetkililerine göre, çocuğun silahı annesine aitti ve silah yasal yollarla alınmıştı. Olaydan sonra 550 öğrencinin eğitim gördüğü okula metal dedektörleri konuldu. Okulun müdürü görevden alındı, müdür yardımcısı istifa etti. Ancak saldırıyla ilgili olarak çocuk ya da başka bir kişi hakkında işlem yapılmadı. (BBC Türkçe)