6 yaşındaki çocuk öğretmenini vurmuştu: Annesine 2 yıl hapis cezası verildi

ABD'nin Virginia eyaletinde öğretmenini ateşli silahla elinden ve göğsünden yaralayan 6 yaşındaki çocuğun annesi Deja Taylor, 'çocuk ihmali' suçundan 2 yıl hapis cezası aldı.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin Virginia eyaletinde öğretmenini ateşli silahla yaralayan 6 yaşındaki çocuğun annesine 'çocuk ihmali' suçundan 2 yıl hapis cezası verildiği açıklandı.

Reuters'ın haberine göre, Hakim Christopher Papile, 26 yaşındaki Deja Taylor isimli kadının şu anda 7 yaşında olan oğluyla 18 yaşına kadar iletişim kurmamasına hükmetti. Taylor'ın 2 yıl boyunca da denetimli serbestlik koşullarına tabi olmasına karar verildi.

DAHA ÖNCE DE 21 AY HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILMIŞTI

Taylor'ın avukatı James Ellenson, çocuğun Taylor'ın akrabalarının gözetiminde olduğunu bildirdi. 5 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanan Taylor'ın savcılarla yaptığı savunma anlaşmasında 6 ay hapis cezası alması çağrısında bulunulmuştu. 

Deja Taylor'ın o dönemde 6 yaşında olan oğlu, ocak ayında Newport News'teki Richneck İlkokulu'nda öğretmeni Abby Zwerner'i ateşli silahla vurarak yaralamıştı. Anne, daha önce görülen ayrı bir federal davada ateşli silahlarla bağlantılı suçlamaları kabul etmiş ve kasım ayında 21 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Eyalet savunma anlaşması uyarıca, 22 yaşındaki Taylor'ın iki hapis cezasının aynı anda infaz edilebileceği ifade edildi. 

OKUL YÖNETİMİ HAKKINDA DA TAZMİNAT DAVASI AÇILMIŞTI

Polis kayıtlarına göre, küçük çocuk, annesinin çantasındaki 9 milimetrelik tabancayı sırt çantasına saklayarak okula götürmüş, ardından öğretmenini elinden ve göğsünden yaralamıştı. Zwerner, diğer öğrencileri sınıftan tahliye etmiş, olayın ardından okul yönetimi hakkında 40 milyon dolarlık tazminat davası açmıştı. Zwerner'in avukatı, olay günü çocuğun silahlı olduğu konusunda okul yetkililerinin üç kez uyarıldığını söylemişti. (DIŞ HABERLER)