6 yaşındaki çocuğun ölümüyle ilgili aranan babaanne yakalandı, dosya hakkında yayın yasağı getirildi

Eskişehir'de 6 yaşındaki çocuğunu ölümüyle ilgili soruşturmada aranan babaanne gözaltı alındı Babaannenin gözaltına alınmasının ardından olayla ilgili yayın yasağı getirildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eskişehir'de, 6 yaşındaki Elif Nur T'nin ölümün ardından başlatılan soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı çıkarılan babaanne Cihangül K, polis ekiplerince Fevziçakmak Mahallesi’nde yakalanarak gözaltına alındı.

DHA'nın haberine göre, Sibel ve Gökhan T. çifti, bir süre önce tutuklandı. Çocukları Elif Nur ile 9 ve 12 yaşındaki kardeşleri ise halası Deniz T., amcası Sezer T. ve babaannesi Cihangir K'nin yaşadığı eve bırakıldı.

Elif Nur, 14 Aralık'ta evde rahatsızlandı. Solunum yetmezliği ve kusma şikayetiyle ambulansla Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Elif Nur, doktorların tüm müdahalesine rağmen hayatını kaybetti. Şüpheli görülen ölümle ilgili soruşturma başlatıldı.

Çocukların yaşadığı evin sahibi olan hala Deniz T. "çocuğa karşı eziyet", amca Sezer T. "silahla tehdit" suçundan, dün tutuklandı.

Aynı evde kalan ve ölen Elif Nur'un yanı sıra diğer iki kardeşe eziyet ettiği iddiasıyla hakkında yakalama kararı çıkarılan babaanne Cihangül K., Fevziçakmak Mahallesi’nde polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı.

Yunus Emre Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilen Cihangül K., Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi'ne götürüldü.

Cihangül K'nin gözaltına alınmasının ardından Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yapılan açıklamada, Elif Nur'la ile ilgili haberlere yayın yasağı getirildiğini duyurdu.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, "Eskişehir Sulh Ceza Hâkimliğinin 17 Aralık 2022 tarihli kararıyla soruşturmanın selameti, mağdur çocukların şöhret ve hakları, toplum sağlığı ahlakı, kamu düzeni ve kamu güvenliği açısından 5187 sayılı kanunun 3/2. maddesindeki koşulların oluşması nedeniyle yayın yasağı kararı verilmiştir" denildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Elif Nur'un 2 kardeşi hakkında acil koruma kararı alındığı açıkladı.

Bakanlığın açıklamasında "Halen kuruluş bakımında bulunan ihmal ve istismar mağduru çocukların, yetersiz beslenme ve uygun olmayan koşullarda yaşamaları nedeniyle oluşan gelişimsel problemlerine yönelik sağlık kontrolleri devam etmektedir. İhmal ve istismar mağduru çocuklar ve kız çocuğunun ölümüne ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında hala ve amcanın tutuklanması, firari babaannenin gözaltına alınması ile başlayan hukuki süreç Bakanlığımızca yakından takip edilmektedir" ifadeleri kullanıldı. (HABER MERKEZİ)