6 kişinin öldüğü kazada şoförün ifadesi: 'Daha vahim olurdu'

Maraş'ta cenaze namazına dalarak 6 kişinin ölümüne, 24 kişinin de yaralanmasına yol açan kamyon şoförü savcılık ifadesinde "Eğer kamyonun yönünü değiştirmeseydim, çok daha vahim sonuçlar olurdu” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Maraş’ın Andırın ilçesinde cenaze namazına hazırlanan kalabalığın arasına girerek 6 kişinin ölümüne, 24 kişinin de yaralanmasına neden olan kamyonun şoförü Cengiz Aksu’dan sonra şirket sahibi İ.A. da tutuklandı. Cengiz Aksu’nun savcılıktaki ifadesi ortaya çıktı.

DHA'nın haberine göre dün tutuklanan Aksu, kaza nedeniyle üzgün olduğunu söyledi ve “Kahramanmaraş’tan yük yükledim. Darıovası’nın oraya geldiğimde Andırın yolu üzerinde çok kalabalık vardı. Dikkatli şekilde döndüm, döndüğümde arabalar vardı. Daha sonra virajı döndüğümde kalabalık gördüm, aramızda 10 metre yoktu. Frene bastım, kamyon kaydı, insanlar kaçışmaya başladı ve bu panik sırasında insanlar birbirlerini sıkıştırdı. Ben kamyonun yönünü değiştirdim, durunca da yan yattı. Eğer kamyonun yönünü değiştirmeseydim, çok daha vahim sonuçlar olurdu” dedi.

Ne olmuştu?

Mustafa Güzeloğlu (65), Osman Önsel (49), Halil Önsel (70), Mehmet Peksoy (72), Tahir Temiz (73) ve Erdoğan Güzeloğlu’nun (37) hayatını kaybettiği kazada, yaralılardan 7’sinin tedavisi hastanede sürüyor. Diğer 17 yaralı tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Soruşturma kapsamında Aksu’nun çalıştığı şirketin sahibi İ.A. ile yetkilileri M.S., K.G. ve M.A.A. da gözaltına alındı. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden M.A.A. Cumhuriyet savcısı tarafından ifadesi alındıktan sora serbest bırakıldı. Mahkemeye çıkarılan 3 şüpheliden şirket sahibi İ.A. tutuklanırken, diğer 2 kişi ise adli kontrol kararıyla serbest kaldı. (HABER MERKEZİ)

Etiketler Andırın kaza