TİP'liler ve avukatlar Atalay için mahkeme kaleminin kapısına dayandı

TİP'li üç vekil ve üç avukat Can Atalay'la ilgili AYM kararının üzerinden 6 gün geçmesine rağmen uygulanmaması üzerine dosyayla ilgili karar verecek olan 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kapısına dayandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında verdiği hak ihlali kararının üzerinden 6 gün geçti. AYM, Atalay'ın derhal tahliye edilmesi yönünde karar verdi ancak İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi henüz bir adım atmadı. Türkiye İşçi Partili üç vekil ve üç avukat Can Atalay'la ilgili AYM kararının üzerinden 6 gün geçmesine rağmen uygulanmaması üzerine dosyayla ilgili karar verecek olan 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kapısına dayandı. TİP İstanbul Milletvekili ve Parti Sözcüsü, Sera Kadıgil'de sosyal hesabı üzerinden kapıda bekledikleri anları 'Acil çağrı' notuyla paylaştı.


Gerginliğin ardından TİP İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil ve Can Atalay'ın avukatları, mahkeme kalemiyle görüşmek üzere mahkeme heyetinin odalarının bulunduğu koridora girdi.


KARAR VERİLMESİ BEKLENİYORDU

Atalay hakkındaki kararı verecek olan mahkeme heyetinin, dosyayla ilgili müzakerede olduğu belirtiliyor. Mahkemenin bugün karar vermesi bekleniyordu.

Atalay hakkında kararı verecek olan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kalem personeli, mahkeme heyetinin Can Atalay dosyasını görüştüğü bilgisini verdi. Ancak heyet, 17-25 Aralık operasyonlarını yapan polis şeflerinin davası için duruşma salonuna girdi. Polis şeflerinin davası 5 gün sürecek.

Oluşan belirsizlik sonrası mahkeme başkanı Hüseyin Özdemir, Atalay kararıyla ilgili olarak, "Duruşma bitsin bakarız" değerlendirmesinde bulundu.

CAN ATALAY'IN AVUKATLARI ARADA DOSYANIN AKIBETİNİ SORDU

Mahkeme başkanı, 17-25 Aralık operasyonlarını yapan polis şeflerinin yargılandığı davaya ara verdiği sırada, Can Atalay'ın avukatları dosyanın akıbetini sordu. Başkan Özdemir, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görevli iki üye hakimin izinli olduğunu belirterek, "Şu an heyette olan hakime hanım geçici görevli. Ona dosyayı anlatacağız. Bu duruşma bittikten sonra müzakere edeceğiz" dedi.

Gezi davasında kararı veren 13. Ağır Ceza Mahkemesi heyetinde yer alan hakimlerden Murat Bircan'ın AK Parti'den milletvekili aday adayı olduğu ortaya çıkmıştı. Bircan'ın raporlu ve izinli olan iki hakimden biri olduğu öğrenildi. Bircan, geçen hafta adliyedeydi. Gezi davasında oyçokluğuyla çıkan kararda sanıklar aleyhine mahkeme başkanı Mesut Özdemir'le birlikte oy kullanan Bircan'ın 3 günlük rapor aldığı öğrenildi.

Atalay'ın avukatları ise, Anayasa Mahkemesi'nin kararının bağlayıcı olduğunu, halihazırda bir heyet oluşturulduğunu, ve duruşmalara girdiğini belirterek, heyetin asıl üyelerinin raporlu ve izinli olmasının geçerli bir neden olmadığını belirtiyor.

Anayasa Mahkemesi'nin ardından, Çağlayan Adliyesi Adalet Komisyonu Başkanı Bekir Altun da, 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne "Gereğini yap" dedi. (HABER MERKEZİ)

 

 

Etiketler aym can atalay