VİDEO

5'inci Ma Müzik Günleri başladı: 'Çocuklar Kürtçe yaşamın geleceğidir'

Ma Müzik Akademisi'nin kuruluşunun 5’inci yıldönümü için düzenlenen Ma Müzik Günleri başladı. Akademi koordinatörü ve eğitmeni Evinder Gülek, "Bizim için çocuklar Kürtçe yaşamın geleceğidir" dedi.

DİYARBAKIR - Ma Müzik Akademisi’nin, “Em ê zarokên vî welatî bê muzîk nehêlin” (Bu ülkenin çocuklarını müziksiz bırakmayacağız) hedefiyle gerçekleştireceği 5'inci Ma Müzik Günleri dün başladı. Üç gün sürecek olan etkinliğin ilk gününde Ma Music Center'da ders gören çocuklar keman, saz ve farklı enstrümanlar çalarak geceyi renklendirdi.

'ÇOCUKLAR KÜRTÇE YAŞAMIN GELECEĞİDİR'

Ma Müzik Akademisi Koordinatörü ve eğitmeni Evindar Dülek, amaçlarının "Kürt kültürünün kaybolmamasını sağlamak" olduğunu söyledi. Her sene düzenlenen müzik günlerini festivale dönüştürmeyi hedeflediklerini belirten Dülek şöyle konuştu: "Bir diğer amacımız da burada büyüyen ve kendini geliştiren çocukların, hem aileler tarafından görülmesi hem de Kürtçe eğitimle çocukların kendi sanatlarını ortaya koyabileceklerini göstermek. Çocuklar bizim geleceğimiz. Herkes biliyor ki kültürümüzü, sanatımızı, dilimizi ve hayatımızı çocuklar üzerinden inşa ediyoruz. Çocuklarımızı nasıl büyütürsek tarihimizi de bu şekilde yazarız. Kürtçe müzik ve sanatla ilgilenen alternatifsiz çocuklara yer açıyoruz. Bizim için çocuklar Kürtçe yaşamın geleceğidir. Biz bu çocukları ne kadar geliştirirsek geleceğimiz de bir o kadar güçlü olur."

Ma Müzik Akademisi Koordinatörü ve eğitmeni Evindar Dülek

 

'KAPIMIZ HERKESE AÇIK'

Akademinin, sadece teknik eğitim veren bir yer değil, kolektif bir yaşam modeli olduğunu söyleyen Dülek, "Kürt çocukların ve ailelerin bir arada olabileceği bir alan açtık. Bu müzik günleri bizler ve Kürt toplumu için çok önemli. İzleyenler ‘Acaba bizim çocuklarımız yapabilir mi?’ diye düşünüyor. Kapımız herkese açık. Umut ediyoruz ki çocuklar ve aileler kültürlerinden uzak kalmasınlar" ifadelerini kullandı.

Müzik Günleri etkinliği, 10-11 Haziran günü devam edecek.