5 kişiyi öldürüp kayıplara karışmıştı: Teksas saldırganı yakalandı

Teksas'ta komşusunun evini basarak aralarında 8 yaşında bir çocuğun da olduğu 5 kişiyi öldüren Francisco Oropesa yakalandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin Teksas eyaletinde komşu evdeki 5 kişiyi öldüren ve ardından kayıplara karışan şüpheli, yaşadığı kasabanın yakınlarındaki bir çamaşırhanede saklanırken yakalandı. Cuma akşamı yaşanan olayda, arka bahçesinde yarı otomatik silahıyla atış yapan Francisco Oropesa’yı komşuları gürültü nedeniyle çocukları uyandığı için uyardı. Bunun üzerine silahını doldurup komşusunun evini basan Oropesa, aralarında 8 yaşında bir çocuğun da bulunduğu evdeki 5 kişiyi öldürdü.

4 KEZ SINIRDIŞI EDİLMİŞ

VOA Türkçe'nin aktardığına göre, 38 yaşındaki Meksika göçmeni olan Francisco Oropesa’nın, 2009 yılından bu yana ABD’ye kaçak yollarla girmesi nedeniyle daha önce 4 kez sınırdışı edildiği ortaya çıktı. Bölge polis yetkilileri, şüpheli sıfatıyla aranan Oropesa’nın bir görgü tanığının verdiği bilgi sonucu yakalandığını ve ismi açıklanmayan bu kişinin 80 bin dolar ödül alacağını açıkladı.

4 gündür kayıp olan şüphelinin yakalanması için polisle birlikte Federal Soruşturma Dairesi (FBI) ve diğer bazı güvenlik birimleri de devreye girmiş ve arama çalışmalarına katılmıştı. Güvenlik güçlerinin görgü tanığından gelen bilginin ardından bir saat 15 dakika sonra şüpheliye ulaşarak gözaltına aldıkları açıklandı.

TAMAMI BAŞLARINDAN VURULDU

Oropesa’nın komşularının evine saldırdığı sırada evde 10 kişi bulunduğu, ölenlerin tamamının başlarından vurulduğu tespit edildi. Evde bulunan kişilerin tamamının Honduraslı göçmenler olduğu ve hepsinin aynı aileden olmadıkları açıklandı. (DIŞ HABERLER)

Etiketler Teksas ABD Meksika