42 yıllık cinayet DNA sayesinde çözüldü

ABD'de 42 yıl önce işlenen bir cinayet gelişmiş DNA teknolojisiyle çözüldü. 16 yaşındaki Kim Bryant'ı 1979 yılında öldüren kişinin kimliği tespit edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin Las Vegas kentinde 1979 yılında işlenen bir cinayette katil, 42 sene sonra DNA teknolojisi sayesinde bulundu. Polis, katilin DNA incelemesi öncesinde hiç şüphelenilmeyen bir kişi olduğunu açıkladı.

Las Vegas'ta yaşayan Kim Bryant, 16 yaşında olduğu 1979'da cinsel saldırıya uğradıktan sonra öldürülmüştü. Bryant'ın kaybolduğu, erkek arkadaşıyla buluşmasına gitmemesi sonrasında tespit edilmiş, cesediyse üç hafta sonra terk edilmiş bir alanda bulunmuştu. Ancak katil hiçbir zaman yakalanamıştı.

Gelişen DNA teknolojisi sayesindeyse, katilin o dönemde 19 yaşında olan ve 1993'te ölen Johnny Peterson olduğu anlaşıldı. 1979 yılında Kim Bryant'ın üzerinde bulunan DNA üzerindeki testlerin ve Peterson'ın bir akrabasının DNA örneği vermeyi kabul etmesi sayesinde katil 42 sene sonra bulunmuş oldu.

Las Vegas Emniyeti'nden yapılan açıklamada Peterson için "Bir şüpheli olarak radarımıza hiçbir zaman girmedi" denildi. Peterson'ın 1980 yılında bir cinsel saldırı suçlamasıyla gözaltına alınıp serbest bırakıldığı da açıklandı.

Kim Bryant'ın babası Edward Elliott ise katilin bulunması sonrasında yaptığı yazılı açıklamada polise teşekkür ederek, "Kim parlak bir geleceği olan güzel bir kızdı ve onunki gibi davaların çözülmesi için bir şeyler yapılması beni mutlu ediyor" dedi. (DIŞ HABERLER)

Etiketler DNA cinayet Kim Bryant