41 işçi 14 gündür mahsur: Çalışmalar 'elle sondaj' yöntemiyle sürecek

Hindistan'da yol çalışması sırasında çöken tünelde mahsur kalan işçilere ulaşmaya çalışan sondaj makinesi zarar gördü. Çalışmalar 'elle sondaj' yöntemiyle devam edecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hindistan'ın Uttarakhand eyaletindeki yol çalışması sırasında tünelin çökmesi sonucu 12 Kasım'dan bu yana mahsur kalan 41 işçi için yürütülen arama-kurtarma çalışmaları, sondaj makinesinin bozulmasının ardından 'elle' devam edecek.

Hindustan Times haber sitesinin aktardığına göre, arama-kurtarma çalışmalarına katkıda bulunan Avustralyalı tünel uzmanı Arnold Dix, çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu.  Dix, ABD yapımı sondaj makinesinin çalışmalar sırasında metal bir kirişe çarpmasının ardından bozulduğunu ve onarılamaz durumda olduğunu belirtti. Bu kapsamda işçilerin kurtarılması için başka yöntemlerin kullanılacağını açıklayan Arnold Dix, mevcut durumda tüm seçenekleri kapsamlı bir şekilde değerlendirdiklerini söyledi.

'İŞÇİLERİN MORALLERİ ÇOK YÜKSEK'

Eyalet Başbakanı Pushkar Singh Dhami, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, sondaj makinesinin bozulmasının ardından kurtarma çalışmalarının yarın itibariyle elle sondaj yöntemiyle devam edeceğini bildirdi. Dhami, mahsur kalan işçilerle görüştüğünü, morallerinin çok yüksek olduğunu ve iyi durumda olduklarını söylediklerini aktardı.

Hindistan'da 12 Kasım'da yol çalışması sırasında inşaatı devam eden tünelin bir kısmı çökmüş, mahsur kalan 41 işçiye boruyla oksijen ve yiyecek ulaştırılmıştı. Kurtarma çalışmaları, 7'inci gününde sondaj makinelerinin hasar görmesi sonucu kesintiye uğramış, mahsur kalan işçilerle 21 Kasım'da iletişim kurulabilmişti. (DIŞ HABERLER)