Tünelde mahsur kalan 41 işçiden ilk görüntüler

Hindistan'ta 12 Kasım'da yol çalışması sırasında tünelin çökmesi sonucu mahsur kalan 41 işçinin ilk görüntüleri paylaşıldı. Enkaza yerleştirilen ikinci bir boru ile işçilere pişmiş yemek gönderildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hindistan'ın Uttarakhand eyaletindeki bir yol çalışması sırasında inşaatı süren tünelin bir kısmının çökmesi sonucu mahsur kalan 41 işçinin ilk görüntüleri paylaşıldı. Yetkililer, işçilerin ışık, oksijen, gıda, su ve ilaca erişiminin olduğunu bildirdi. 

Reuters haber ajansının aktardığına göre, bir haftayı aşkın süredir devam eden kurtarma çalışmaları kapsamında 20 Kasım Pazartesi günü enkaza 15 santimetre çapında ikinci bir boru yerleştirilmiş, bu borunun içinden enkaza endoskopik bir kamera sarkıtılmıştı. Bu şekilde çekilen ve yetkililer tarafından paylaşılan 30 saniyelik videoda, kask ve işçi kıyafetleri giyen yaklaşık 10 erkeğin kameranın önünde durduğu görüldü. Kimlik tespit için kendilerini tanıtmalarının istenmesinin ardından teker teker kameranın önüne gelen işçiler, burada kendilerine aynı yolla gönderilen telsizler aracılığıyla konuşarak kendilerini tanıttı. 

MAHSUR KALAN İŞÇİLERE PİŞMİŞ YEMEK GÖNDERİLDİ

Kurtarma ekiplerinin enkaza yerleştirdiği ilk boru aracılığıyla ilk etapta işçilere oksijen ve havası alınmış paketler içinde gıda desteği olarak nohut gönderiliyordu. Dün yerleştirilen ikinci boruyla birlikte işçiler için pişmiş yemek göndermek de mümkün oldu. 

İşçilerle konuşan doktor Prem Pokhriyal, işçilere pilav, mercimek, soya fasulyesi ve bezelye gönderildiğini anlattı. "Bugün C vitamini tabletleri de talep etmişlerdi. Onlar da gönderildi" bilgisini veren Pokhriyal, "Şu an itibarıyla herkes formda ve iyi görünüyor" dedi.

Konuya ilişkin pazar günü açıklama yapan Hindistanlı yetkililer, bir haftayı aşkın süredir tünelde mahsur olan işçilerin 4-5 gün daha orada kalmak zorunda olabileceği uyarısını yapmıştı. Doktorlar, kurtarma çalışmaları ne kadar uzun sürerse, işçilerin yaşayacağı fiziksel ve psikolojik sağlık sorunlarının daha da artabileceğine işaret etmişti.

Ne olmuştu?

Hindistan'da 12 Kasım'da yol çalışması sırasında inşaatı devam eden tünelin bir kısmı çökmüştü. Yetkililer, enkazda en az 40 işçinin mahsur kaldığını, boru aracılığıyla işçilere oksijen ve yiyecek tedarik edildiğini ifade etmişti. Enkaz altındaki işçilerden bazılarında sağlık sorunları başladığı bildirilmişti. İşçi sayısı daha sonra 41 olarak revize edilmişti.

Bir haftadır devam eden çalışmalar esnasında tünelin içinden gelen çatlama sesi üzerine sondaj makinesinin hasar gördüğünü tespit eden yetkililer, kurtarma çalışmasını durdurmuş, çalışmaların kaldığı yerden devam edebilmesi için yeni makinelerinin bölgeye gelmesini beklediklerini aktarmıştı. Afet yönetimi yetkilisi Devendra Patwal, enkaz kaldırma çalışmalarının şimdiye kadar 24 metre ilerlediğini ifade etmişti. Patwal, işçilerin yaklaşık 60 metre derinlikte olduğunu tahmin ediyor. (DIŞ HABERLER)