40 bin TL’ye mezarlık tepkisi: Fakirin yaşamaya da ölmeye de hakkı yok

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Kayseri Şehir Mezarlığı’nda 40 bin liraya mezar yeri satıldığını belirterek duruma tepki gösterdi. Kayseri’nin en pahalı arazisinin şehir mezarlığı olduğunu belirten Arık, “Şeytan dahi insanoğlu öldüğünde, insanoğlunun üzerinden elini çeker, ama bu zalim iktidar insanoğlu öldüğünde de onun üzerinden rant peşinde. Fakirin yaşamaya da ölmeye de hakkı yok” dedi.

Google Haberlere Abone ol

KAYSERİ - CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer ile birlikte yakın zamanda yakınlarını kaybeden vatandaşlarla Kayseri Şehir Mezarlığı'nda bir araya geldi. Vatandaşlardan mezar yeri için 40 bin lira para istendiğini belirten Arık, Türkiye’yi ayrıştıran zihniyetin insanları mezarlarda da ayrıştırdığını ifade etti.

'METREKARESİ 20 BİN LİRA'

Kayseri’nin en pahalı arazisinin Kayseri Şehir Mezarlığı olduğunu belirten Arık, “Şu an Kayseri’nin en değerli arazisinin üzerindeyiz. Buradaki arazinin metrekaresi tam 20 bin lira. Yanlış duymadınız metrekaresi tam 20 bin lira. Fakir öldüğü zaman asri mezarlığa yatma şansı yok. Ölümde dahi fakirle zenginin ayrımı var. Şeytan dahi insanoğlu öldüğünde, insanoğlunun üzerinden elini çeker, ama bu zalim iktidar insanoğlu öldüğünde de onun üzerinden rant peşinde. Fakirin yaşamaya da ölmeye de hakkı yok” diye konuştu.

'CENAZEYİ DEFNETMEMİZ İÇİN 40 BİN LİRA İSTEDİLER'

Yakın zamanda kayınvalidesini kaybeden Ayhan Küçüktaş, mezarlık yeri için kendilerinden 40 bin lira istediklerini doğrulayarak, “Asri mezarlıkta cenazeyi defnetmemiz için bizden 40 bin lira ücret talep ettiler. Erkilet’te ise 2 bin lira olduğunu iki mezar alırsak 3 bin 700 lira olduğunu söylediler. Ayrıca kayınvalidem korona virüsünden hayatını kaybetmesine rağmen, ölüm raporuna da ‘doğal ölüm’ yazdılar” ifadelerini kullandı.
Geçen günlerde eniştesini kaybettiğini belirten Özgür Yeşilyurt ise “Asri mezarlığa defnetmeye karar verdik. Bizden de tek mezar için 40 bin lira istediler. İki mezar alacaktık 80 bin lira istediler” diye konuştu. (DUVAR)

Etiketler Kayseri CHP mezarlık