4 erkekten biri 21 yaşından önce kel kalıyor

4 erkekten biri 21 yaşından önce kellik yaşarken kadınların yüzde 50’si yaşamları boyunca saç dökülmesi ile karşı karşıya kalıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dünya çapında 56 milyon insan saç dökülmesiyle mücadele ediyor. The Hair Society’nin açıkladığı verilere göre dünya çapında 35 milyon erkek ve 21 milyon kadın, yoğun saç dökülmesi sorunu ile karşı karşıya.

4 erkekten biri 21 yaşından önce kel kalmaya başlarken, kadınların yüzde 50’si yaşamları boyunca saç dökülmesi yaşıyor ve 50 yaşına varmadan saçlarını kaybediyor.

Saç dökülmesinin dünyada yaygın bir sorun olduğuna dikkat çeken Art of Med Clinic Kurucusu Sadberk Karaduman, bu problemin nedenlerini şu sözlerle paylaştı: “Saç dökülmesinin nedenleri arasında genetik faktörler, hormonal değişimler, stres, beslenme bozuklukları, ilaç kullanımı ve çeşitli hastalıklar sayılabilir. Saç dökülmesinin belirtileri arasında saçlarda incelme, seyrelme, kırılma, kopma bulunurken, zamanla kellik ortaya çıkabilir. Saç ekimi ise saç dökülmesine karşı en kalıcı tedavi yöntemi olarak kabul ediliyor. En sık kullanılan tekniklerde ise FUE (Follicular Unit Extraction), DHI (Direct Hair Implantation), Safir FUE, Kök Hücre Tedavisi Destekli Saç Ekimi bulunuyor. Bu tekniklerin avantajları, saç tipine, saç dökülmesinin derecesine ve kişinin beklentilerine göre değişebiliyor.” (HABER MERKEZİ)

Etiketler saç saç ekimi