37 yaşında İrlanda'nın en genç başbakanı oldu

İrlanda parlamentosunun alt kanadında (Dail) yapılan oylamanın ardından 37 yaşındaki Simon Harris, ülkenin yeni başbakanı seçildi.

Fotoğraf: Instagram / Simon Harris
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Leo Varadkar'ın sürpriz istifasından 1 ay sonra İrlanda yeni başbakanını seçti.

Parlamentonun alt kanadında (Dail) yapılan oylamayla 37 yaşındaki Simon Harris, ülkenin en genç başbakanı olarak tarihe geçti.

Oylamada 69'a karşı 88 oyla yeni Başbakan olan Harris, İrlanda Cumhurbaşkanı Michael Higgins'i resmi konutunda ziyaret etti.

Simon Harris, Cumhurbaşkanı Higgins'in onayının ardından resmen ülkenin yeni Başbakanı ilan edildi.

Harris, X'ten (Twitter) yaptığı paylaşımda, "Herkes için Başbakan olacağım; tüm halkımızın umutlarını, hayallerini ve özlemlerini gerçekleştirmek için her gün çalışacak bir Başbakan..." ifadesini kullandı.

Varadkar'ın 20 Mart'ta hükümet ve partideki görevinden istifa etmesi üzerine Harris, 24 Mart'ta iktidardaki Fine Gael'in yeni lideri seçilmişti.

EN GENÇ MİLLETVEKİLİ UNVANI DA ONUN 

İlk olarak 2009'da, rekor oy oranıyla Wicklow Belediye Meclisi üyeliğine seçilen Harris, 25 yaşında ise milletvekili olmuştu.

Ülkenin en genç milletvekili unvanını da taşıyan Harris, 29 yaşında Sağlık Bakanı olmuştu. Harris, 2020'de Yüksek Öğrenim, Araştırma, Yenilik ve Bilim Bakanlığına getirilmişti.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)