33'üncü Ankara Film Festivali'nde bugün: Ulusal Uzun Film Yarışması filmleri izleyicilerle buluşuyor

33. Ankara Film Festivali ikinci gününü geride bıraktı. Festivalde bugün Ulusal Uzun Film Yarışması filmlerinden "Ela ile Hilmi ve Ali", "Klondike" ve "Çilingir Sofrası" izleyicilerle buluşacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 33'üncü Ankara Film Festivali'nde bugün, Ulusal Uzun Film Yarışması kapsamında Ziya Demirel imzalı “Ela ile Hilmi ve Ali”, Maryna Er Gorbach’ın yönettiği “Klondike” ve Ali Kemal Güven’in yönetmenliğindeki “Çilingir Sofrası” yönetmen ve film ekiplerinin katılımıyla Ankara’da ilk kez gösterilecek.

SIGNE BAUMANE ANKARA'DA

Animasyon sinemacılarından Signe Baumane, ilk uzun metraj filmi "Cebimdeki Taşlar" (Rocks In My Pockets) ve kısa filmlerinden oluşan retrospektif gösterimlerinin ardından Büyülü Fener Kızılay Sineması’nda izleyicilerle buluşacak, soruları yanıtlayacak. 

Signe Baumane, Cebimdeki Taşlar.

ÖZEL GÖSTERİMLER: KARANFİL MEYDANI VE MOĞOLLAR

Özel Gösterimler bölümü filmlerinden Hasari Serhat Çelik’in yönettiği “Karanfil Meydanı” ve İrem Aydın imzalı “Moğollar” belgeselleri gösterilecek. Sinema yazarı Burak Göral “Çocukla Sinema” atölyesinde izleyicilerle buluşacak.

Gizem Kızıl’ın yönettiği “Bana Karanlığını Anlat” ve Ümran Safter imzalı “Kabahat” filmlerinin ikinci gösterimleri bugün yapılacak. 

Pier Paolo Pasolini, "Medea".

PASOLINI VE JACQUES TATI ANISINA GÖSTERİMLER YAPILACAK

Günün izleyiciyle buluşacak diğer yapımları şöyle; usta yönetmen Pasolini anısına “Medea” filmi, Jacques Tati anısına "Bay Hulot’nun Tatili" (Mr.Hulot’s Holiday), Viesturs Kairiss’in 2022 Tribeca Film Festivali En İyi Uluslararası Film Ödülü’nü kazanan filmi "Ocak" (January), Matti Geschonneck’nin yönettiği Wansee Konferansı" (The Conference) ve Ali Abbasi’nin filmin başrolünde yer alan Zar Amir-Ebrahimi’ye, 2022 Cannes Film Festivali En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü kazandıran filmi "Kutsal Örümcek" (Holy Spider).