30'uncu İstanbul Caz Festivali programı açıklandı

30'uncu İstanbul Caz Festivali, 7-18 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından bu yıl 30'uncusu düzenlenecek olan İstanbul Caz Festivali, 7-18 Temmuz tarihleri arasında, popüler ve yeni isimlerle dolu bir programla dinleyicilerle buluşacak. Festival, 40’a yakın konserde usta isimlerden yeni keşiflere 200’ü aşkın yerli ve yabancı sanatçıyı ağırlayacak.

11 gün boyunca festivalin konuğu olacak isimler arasında “Ho Hey” ve “Ophelia” gibi şarkılarıyla tanınan Amerikan folk topluluklarından The Lumineers, kariyeri boyunca Herbie Hancock, Damon Albarn ve daha birçok isme eşlik etmiş Fatoumata Diawara, cazdan blues ve folka uzanan vokaliyle Lizz Wright ve Güney Koreli Youn Sun Nah Quartet yer alıyor.

FESTİVAL MERKEZİ PARKORMAN

Morcheeba, Alfa Mist, Kovacs, Mammal Hands, Adamlar, Ekin Beril, Elif Sanchez, Mert Demir, Takeshi’s Cashew ve çok daha fazlası, trip-pop’tan funka, cazdan rocka Parkorman’da dinleyicilerle buluşacak. Festivalin özel projeleri arasında vurmalı çalgılar ustası Okay Temiz ile Riff Cohen’i ilk kez bir araya getirecek Riff Cohen & Okay Temiz “The Ritual” projesi yer alıyor. 

Festivalin klasik mekânlarına bu yıl Parkorman’ın yanı sıra Robert Kolej ekleniyor. Festivalin diğer konserlerine The Marmara Esma Sultan Yalısı ve Sultan Park-Swissôtel the Bosphorus ev sahipliği yapacak.

.

+1'Lİ GECE GEZMESİ, CAZ VAPURU VE PARKLARDA CAZ KONSERLERİ DEVAM EDİYOR

+1’li Gece Gezmesi, bu yıl da Kadıköy’de bulunan Moda Sahnesi, Dorock XL, Kadıköy Sineması ve The Wall’daki konserlerle gerçekleştirilecek. Caz Vapuru, bu yılki yolculuğunda festival izleyicisini caz ve swing tınıları eşliğinde Anadolu Kavağı’na götürecek. Festivalin müziği parklara yaydığı Beylikdüzü Yaşam Vadisi ve Küçükçekmece Göl Kenarı Amfi Tiyatrosu’nda düzenlenecek ücretsiz Parklarda Caz konserlerine yine her yaştan izleyici davetli olacak.

Festival 2003 yılından bu yana düzenlediği Genç Caz+ konser serisiyle, 30 yaş altı amatör müzisyenlere sahnesinde yer açarken, 2021'den beri ise Mehmet Uluğ Fonu'nun desteğiyle genç müzisyenlerin ilk profesyonel albüm kayıtlarını yapmalarını sağlıyor. Genç Caz+ finalistleri aynı zamanda Parklarda Caz konserlerinde izleyiciyle buluşuyor.

FESTİVALİN YAŞAM BOYU BAŞARI ÖDÜLÜ CAN KOZLU'NUN

30. İstanbul Caz Festivali’nin Yaşam Boyu Başarı Ödülü Türkiye’de caz davulculuğunun en önemli isimlerinden Can Kozlu’ya sunulacak.

Çocukluğundan itibaren müzikle iç içe büyüyen Can Kozlu, lise yıllarındaki amatör müzik çalışmalarını takiben, Amerika’da Berklee College of Music’te müzik eğitimini tamamladı. Türkiye’ye döndüğünde Emin Fındıkoğlu, Onno Tunç, Tuna Ötenel, Aydın Esen, Şenova Ülker, Nükhet ve Neşet Ruacan gibi isimlerle kurduğu gruplarda yer aldı, Sezen Aksu, Nilüfer gibi pop şarkıcılarıyla çalıştı. 1996’da Ali Perret ile Bilgi Üniversitesi Caz Performans Bölümü’nü kuran ve yüksek eğitim standartlarıyla öğrenciler yetiştiren Can Kozlu, bugüne kadar Türkiye’den pek çok önemli davulcuya ilham oldu.