30 yıldır aranıyordu: Mafya lideri Denaro ablasının notu sayesinde yakalanmış

İtalya'da 30 yıldır aranan ve ocak ayında yakalanan Cosa Nostra mafya lideri Messina Denaro'nun ablası Rosalia Messina Denaro da gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İtalya'da cezaevinden kaçtığı 1993 yılından bu yana aranan ve ocak ayında Palermo kentinde yakalanan Cosa Nostra mafya lideri Messina Denaro'nun yakalanmasına giden sürecin detayları ortaya çıktı. Mafya liderinin ablası Rosalia Messina Denaro hakkında çıkartılan 57 sayfalık yakalama emrindeki bilgilere göre, mafya lideri Messina Denaro, ablasının evinde bulunan bir not sebebiyle yakalanmış.

BBC Türkçe'den Övgü Pınar'ın haberine göre, Rosalia Messina Denaro, dün (3 Mart) Sicilya'da gözaltına alındı. Yakalama emrinde paylaşılan bilgiler ise Denaro’nun kardeşinin kaçmasına yardım ettiğini ancak nihayetinde yakalanmasında da rol oynadığını ortaya koydu.

KOLON KANSERİ DETAYI MAFYA LİDERİNİ YAKALATTI

Güvenlik güçleri, kardeşinin iletişim ağını ve 'kasasını’ yönettiğinden şüphelenilen 67 yaşındaki Rosalia Messina Denaro'nun evine gizli bir operasyon düzenleyerek ses ve görüntü kayıt cihazları yerleştirdi. Bir metal sandalyenin ayağındaki boşluğa cihaz yerleştirmek isteyen güvenlik görevlileri buraya gizlenmiş bir not buldu.

Kağıt, fotoğrafları çekildikten sonra yerine geri koyulurken, ilk bakışta alakasız sözcükler, rakam ve sembollerle dolu gibi görünen not üzerinde yapılan incelemeler sonucunda notta kolon kanseri tedavisine ilişkin verilere rastlandı. Messina Denaro ailesinin üyeleri arasında böyle bir kanser vakası olmadığı için şüpheler Messina Denaro üzerinde yoğunlaştı.

Ulusal sağlık sistemi veri tabanında yapılan incelemeler sonucunda da Andrea Bonafede adına düzenlenmiş kimlikle kolon kanseri tedavisi gören kişinin kaçak mafya lideri Messina Denaro olduğu belirlendi. Ardından, Messina Denaro 16 Ocak sabahı Palermo’da tedavi için gittiği klinikte yakalandı. (DIŞ HABERLER)