30 yıl sonra tahliye edilen Mehmet İldem'i torunları karşıladı

Cezaevinden 30 yıl sonra tahliye edilen Mehmet İldem, memleketi Mardin'de torunları tarafından karşılandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Adana'da 1993 yılında gözaltına alındıktan sonra tutuklanan ve Devlet Güvenlik Mahkemesi (DGM) tarafından “ülkenin birliğini ve bütünlüğünü bozma” iddiasıyla müebbet hapis cezası verilen 65 yaşındaki Mehmet İldem, tutulduğu Balıkesir Burhaniye T Tipi Kapalı Cezaevi'nden dün tahliye edildi. İldem, bugün memleketi Mardin'e geldi. İldem, havaalanında torunları ve yakınları tarafından karşılandı. Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUHAYDER) ve Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) ile Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) yöneticileri de karşılamaya katıldı.  

TORUNLARININ HEDİYESİ 

Mezopotamya Haber Ajansı'nda yer alan habere göre, havaalanında bir araya gelen kalabalık, İldem’i uzun bir süre alkışlayarak, çiçeklerle karşıladı. Kadınlar zılgıt çekerken, ellerindeki rengarenk şalları salladı. İldem, havaalanı önünde kendisini karşılayanlar ile tek tek tokalaştı. Küçük torunlarını gören İldem, gözyaşlarına hakim olamadı. Torunları, yanlarında getirdikleri bir tesbih İldem’e hediye etti.

Karşılamada konuşan İldem, 30 yılı aşkın bir süre cezaevinde kaldığına işaret ederek, "Ancak Kürt halkının özgürlüğü için bu da az. Ne kadar tutsak edilsek de azdır. Ne kadar cezaevlerinde kalsak bizim için sorun değil. Bize zor değil. Biz cezaevinden nasılsa çıkabiliriz. İnsanın iradesi olduğu sürece zor değil. Bu nedenle pişman değilim. Sonuna kadar da bu yolda yürüyeceğiz” dedi. (HABER MERKEZİ)