3 komşu köye 3 ayrı maden açılacaktı: Koza'ya 2 iptal daha

Koza Altın İşletmeleri'nin Trabzon'un Araklı ilçesinde 3 komşu köye 3 ayrı maden ocağı açma projesine Trabzon Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü 'dur' dedi. 3 projenin 2'si iptal edildi.

Google Haberlere Abone ol

TRABZON - Trabzon Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü Koza Altın İşletmeleri'nin Düzköy'deki maden projesinin iptalinin ardından Araklı'daki iki ayrı projeyi de iptal etti.

Koza Altın İşletmeleri, Trabzon'un Araklı ilçesinde birbirine komşu olan 3 köyde 3 ayrı maden ocağı açmak için başvuruda bulunmuştu. 3 ayrı projeye göre şirket Köprüüstü Mahallesi içerisinde altın, çinko, kurşun ve bakır, Çiftepınar ve Sularbaşı mahalleleri sınırları içinde bakır ve demir, Kükürtlü ve Kayacık Mahallesi sınırları içerisinde bakır maden ocağı kurmayı planlıyordu.

Birbirine kuş uçumu 3'er kilometre mesafede olan madenlerden Çiftepınar-Sularbaşı ve Köprüüstü mahallelerindeki  projeler iptal edildi.

Trabzon Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yaptığı inceleme ve kurumlardan aldığı görüşler sonrasında Köprüüstü Mahallesi ve Çiftepınar ve Sularbaşı mahallelerindeki kompleks maden projelerinin Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) sürecini sonlandırdı. Kükürtlü ve Kayacık Mahallesi sınırları içerisinde planlanan bakır maden ocağı projesinin ise ÇED süreci devam ediyor.