3 boyutlu yazıcılar kendi kendilerine çalışmaya başladı

Bambu X1C ve P1P tipi 3 boyutlu yazıcıları üreten Bambu şirketi, sahipleri uyurken çalışmaya başlayan yazıcıların durumunun 'gayet farkında' olduklarını ve 'derinden endişeli' olduklarını söyledi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin Teksas eyaletindeki Bambu Lab isimli 3 boyutlu yazıcı şirketinin ürünleri, 15 Ağustos'ta teknik arıza sebebiyle kendi kendine çalışmaya başladı. Bambu X1C ve P1P tipi ürünleri kullanan pek çok sosyal medya kullanıcısı, 3 boyutlu yazıcılarının gece saatlerinde kendi kendine çalışmaya başladığından şikayet etti. 

The Verge sitesinin aktardığına göre, şirket yetkilileri, arızanın 3 boyutlu yazıcıların bağlı olduğu 'Bambu Studio' programının bulut sistemindeki bir sorundan kaynaklandığını söyledi. Şirket, sahipleri uyurken çalışmaya başlayan yazıcıların durumunun 'gayet farkında' olduklarını söyleyerek 'derinden endişeli' olduklarını belirtti.

'TÜM SORUMLULUĞU KABUL EDİYORUZ'

Resmi blog sitesinden bir açıklama yapan Bambu şirketi, olayla ilgili başlatılan soruşturmanın sürdüğünü kaydetti. 15 Ağustos Salı sabahı sunucularında iki kesinti yaşandığını aktaran Bambu, sunucuların yazıcıların yazdırıp yazdırmadığını doğrulayamadığını, bu sebeple de aynı yazdırma işini arka arkaya yapmaya devam ettiğini belirtti. Bambu, açıklamasında, "Basitçe açıklamak gerekirse, daha önce yazıcıya gönderilen yazdırma işi bulutta kalmış, ardından da gecikmeli başlatma durumu yaşanmış" denildi.

Tüm sorumluluğu kabul ederek müşterilerinden özür dileyen şirket, "Her zaman yüzde 100 güvenilir bir bulut hizmetinin olması zor. Ancak, en azından bu tür utanç verici sonuçları yaşamamak için sistemi daha dikkatli tasarlamalıydık" ifadelerini kullandı. The Verge'e konuşan şirket yetkilisi de yaşanan olay sebebiyle ortaya çıkan zarar için 'gerekli çözümleri' sunacaklarını, bu çözümlerin parça ya da cihaz değişimi şeklinde olabileceğini belirtti. (DIŞ HABERLER)