28 Şubat davasında Çetin Saner tahliye edildi

28 Şubat davasında Çevik Bir ve Aydan Erol'un ardından 15 aydır cezaevinde tutulan 14 eski subaydan emekli korgeneral Çetin Saner de sağlık sorunları nedeniyle tahliye edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 28 Şubat davasında, verilen müebbet hapis cezası nedeniyle Marmara (Silivri) Cezaevi'nde tutulan Emekli Korgeneral Çetin Saner, infazı ertelenerek tahliye edildi.

83 yaşındaki Saner yakın zamanda kalp yetmezliği nedeniyle Adlî Tıp'a sevk edilmişti. 

Çevik Bir ve Aydan Erol'un ardından aynı davada sağlık sorunları nedeni ile tahliye edilen eski askerlerin sayısı Çetin Saner ile birlikte 3'e çıktı.

4 ESKİ SUBAY ADLİ TIP'A SEVK EDİLDİ

Cumhuriyet'e bilgi veren 28 Şubat davası sanıklarından olan Emekli Albay Alican Türk, aynı cezaevinde tutulan 90 yaşındaki Ahmet Çörekçi, 86 yaşındaki İlhan Kılıç, 74 yaşındaki Kenan Deniz ile İdris Koralp'in de Adlî Tıp'a sevk edildiklerini söyledi. 

NE OLMUŞTU? 

İddianamesini 'FETÖ' davasında 17 yıl 1 ay hapis cezası verilen eski Ankara Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili'nin yazdığı davada, dönemin Genelkurmay 2’nci Başkanı Emekli Orgeneral Çevik Bir ile Genelkurmay Harekat Başkanı Emekli Orgeneral Çetin Doğan’ın da aralarında olduğu 14 sanığa verilen hapis cezaları Yargıtay'da onamıştı.

Bunun üzerine cezaevlerine gönderilen, yaşları 74-90 arasında değişen ve yaklaşık 450 gündür (15 aydır) tutuklu bulunan 14 eski subaydan Çevik Bir 1 Ağustos'ta, Aydan Erol ise 1 Kasım'da sağlık sorunları nedeniyle infaz erteleme kararı sonrası tahliye edilmişti. (HABER MERKEZİ)