28. İzmir Avrupa Caz Festivali başlıyor

'28. İzmir Avrupa Caz Festivali', 16-29 Eylül 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın (İKSEV), İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlediği ''28. İzmir Avrupa Caz Festivali'', 16-29 Eylül 2021 tarihleri arasında düzenlenecek. 

İzmir İtalya Konsolosluğu, İzmir Fransız Kültür Merkezi, İsviçre İzmir Fahri Konsolosluğu, Goethe Enstitüsü İzmir, İstanbul Dimitrie Cantemir Romen Kültür Merkezi, İzmir Fransız Kültür Merkezi ve Polonya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu ve İzmir Fahri Konsolosluğu işbirliğiyle düzenlenen Festival, 16 Eylül 2021 Perşembe günü saat 21.00 de Gündoğdu Meydanı'nda “Sokakta Caz”  adıyla Turkish Jazz Band konseri ile başlayacak.

Festivalin resmi açılışı, 17 Eylül 2021 Cuma akşamı Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM) açık alanında yapılacak “Carlo Lomanto–Blues in my Soul” konseriyle yapılacak. Konser öncesi 19. Caz Afişi yarışması kazananlara katılım belgeleri verilecek. Sergilenmeye değer bulunan afişler, Festival sonuna kadar açık alanda açık olacak. 

SOKAKTA CAZ: TURKISH JAZZ BAND

Turkish Jazz Band, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, İzmir Devlet Opera ve Balesi, Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, Eskişehir Büyükşehir Belediye Senfoni Orkestrası Bakır Nefesli Çalgılar sanatçılarının katılımı ile 28. İzmir Avrupa Caz Festivali için özel olarak oluşturuldu. 

Kenan Gökkaya’nın Genel Sanat Yönetmenliği, Hikmet Çokağır’ın Sanat Koordinatörlüğünde oluşturulan Turkish Jazz Band, 16 Eylül 2021 saat 21.00’de Alsancak Gündoğdu Meydanı'nda halka açık ve ücretsiz gerçekleştirilecek konserde, caz müziğinin gelişim sürecini örnekleyen geniş kapsamda ve yelpazede zengin bir repertuar sunacak. 

CARLO LOMANTO

Vokalist, gitarist, besteci ve öğretmen kimliğiyle tanınan ve Salerno Konservatuarı'nda Caz Şarkıcılığı üzerine öğretmenlik yapan Carlo Lomanto, sekizinci albümü “Blues in my soul” ile 17 Eylül 2021 Cuma akşamı 21.00’de AASSM açık alanda 28. İzmir Avrupa Caz Festivali’nin Açılış Konserini gerçekleştirecek. İzmir İtalya Konsolosluğu işbirliği ile yapılacak konserde, Lomanto, scat tekniğinin inceliklerini gösterecek. Carlo Lomanto’ya Mario Nappi, Aldo Capasso ve Dario Guidobaldi eşlik edecek.

CROSSWINDS

Efsanevi perküsyon ustası ve baterist Okay Temiz’in, insani ve müzikal deneyimlerini Fransa, Macaristan ve İsviçre'den gelen yetenekli müzisyenlerle paylaştığı Croswinds Project konseri, 21 Eylül 2021 Salı akşamı 21.00 de AASSM açık alanda yapılacak. Konserde Philippe Ehinger (basklarnet ve klarnet), Yannick Barman (trompet), François Lindemann (piyano/Matyas Szandai, kontrbas/el. Bas), Cyril Regamey (davul) ve Okay Temiz (çeşitli perküsyon) her bir üyenin orijinal bestesinden yola çıkarak, solo ve düetlerde doğaçlama sekanslarla bağlanmış müzikal bir gösteri sunacak. 

EVA KLESSE QUARTETT

Evgeny Ring (alto saksafon), Philip Frischkorn (piyano), Stefan Schönegg (kontrbas), Eva Klesse’den (davul) oluşan ''Eva Klesse Quartett'',  22 Eylül 2021 Çarşamba saat 21.00 de AASSM açık alanda konser verecek. İkinci albümleri Obenland’in ardından Avrupa caz sahnesindeki yerini sağlamlaştıran dörtlü, aldıkları mükemmel değerlendirmeleri takiben, pek çok festivalde ve uluslararası konser turlarına katıldı. Eva Klasse Quartet ana akımdan çok uzak müziği ile 28. İzmir Avrupa Caz Festivali’nde İzmirlilerle buluşacak. Quartet 21 Eylül 2021 saat 14.00 de İKSEV’de  atölye çalışması da yapacak. 

LUIZA ZAN

Festival, 24 Eylül 2021 Cuma günü saat 21.00 de AASSM açık alanda sıra dışı sesi ve tekniği ile Avrupa caz sahnelerini sallayan Luiza Zan’ı (vokal) ağırlayacak.

İstanbul Dimitrie Cantemir Romen Kültür Merkezi iş birliği ile yapılacak konserde; henüz dört yaşında ülkesinin en prestijli gençlik ödülüyle başladığı kariyerini ulusal ve uluslararası pek çok ödülle taçlandıran Luiza Zan’a Michael Acker (basgitar) ve Albert Tajti (piyano) eşlik edecek.

PIERRE DE TREGOMAIN QUARTET

2006 yılında kurulan ve ilk albümü ''My Cold Song'' ile Avrupa Caz listelerini sallayan Pierre de Trégomain Quartet, 28. İzmir Avrupa Caz Festivali’nde iki konserle yer alacak. 27 Eylül 2021 Pazartesi günü saat 21.00' de AASSM açık alanda sahne alacak dörtlü, ertesi gün saat 21.00 de Fransız Kültür Merkezi bahçesine konuk olacak. 

ARTUR DUTKIEWİCZ

29 Eylül 2021 Çarşamba günü saat 21.00 de AASSM açık alanda piyanist ve besteci Arthur Dutkiewicz özel bir repertuar sunacak. "Polonya cazının büyükelçisi", “yurtdışındaki en etkin Polonyalı caz müzisyenlerinden biri” olarak nitelendirilen piyanist, bestelerinde modern caz doğaçlamasını Polonya halk müziği unsurlarıyla birleştiriyor. 28. İzmir Avrupa Caz Festivali, dünyaca ünlü piyanistin konseriyle sona eriyor.

 

Festivalde ayrıca Ümit Tunçağ, 17 Eylül 2021 Cuma günü saat 18.00 de İKSEV’de “Cazın Erkek Sesleri”ni anlatacağı müzikli bir sohbet yapacak. Tunçağ’a Sedat Yüce ve Zafer Çebi müzikleriyle eşlik edecek. Festival kapsamında çeşitli atölye çalışmaları da yapılacak. Edebiyatçı Nihat Özdal, 23 Eylül 2021 Perşembe günü saat 15.00’de ''Edebiyat ve Caz'' konulu atölye çalışmasını yönetecek. Caz atölyeleri kapsamında; 21 Eylül 2021 Salı günü saat 11.00 de İKSEV’de Polonyalı caz piyanisti ve besteci Arthur Dutkiewicz’in,  aynı gün saat 14.00'de ise Eva Klesse Quartet Caz Atölyesi gerçekleştirilecek. Atölyelerin katılım formuna ''www.iksev.org'' sitesinden ulaşılabilecek. Festival biletleri,  13 Eylül 2021 Pazartesi günü  satışa sunulacak. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)